diumenge, 29 de setembre del 2024

Salvem la Platja de Pals s’oposa al macro parc eòlic industrialmarí de Repsol que projecta passar la línia d’evacuació pel municipi

Salvem la Platja de Pals s'oposa al macro parc eòlic industrial marí de Repsol que projecta passar la línia d'evacuació pel municipi

L'entitat alerta de l'impacte ambiental d'aquesta MAT de més de 50 quilòmetres submarins i terrestre

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Pals (Baix Ter, Baix Empordà, comtat de Girona) 29/09/2024.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, Salvem la Platja de Pals denuncia l'afectació que tindria tirar endavant el projecte de Repsol per instal·lar un macro parc eòlic marí al golf de Roses. L'entitat de Pals alerta que el grup energètic contempla passar la línia d'evacuació pel municipi -primer soterrada per la platja del Racó i després aèria per Rodors- i transportar l'energia fins a la subestació de la Farga, al Gironès.

"La línia d'alta tensió fa un recorregut de 25 km submarins des de la central eòlica marina, que és la més llarga dels set projectes proposats", diu el portaveu de Salvem la Platja de Pals, Pau Bosch. A més, "la línia aèria travessarà el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, amb l'impacte ambiental que això suposa".

El macro parc eòlic marí que Repsol Renovables preveu instal·lar al golf de Roses compta amb un total de 70 aerogeneradors flotants i 1.050 MW de potència. El projecte, que s'ha anomenat Mediterráneo 1, és un dels més grans que es planteja en aquesta zona, coneguda com a LEBA-1. "Pensem que és una de les propostes amb més impacte, juntament amb el Catwind proposat per una societat del grup Cobra, Instal·lacions i Serveis Moscardo III", alerta el portaveu de Salvem la Platja de Pals.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada