divendres, 27 de setembre del 2024

27-S: molts milers de persones es manifesten a Barcelona, Girona i altres ciutats en solidaritat amb Palestina

27-S: molts milers de persones es manifesten a Barcelona, Girona i altres ciutats en solidaritat amb Palestina

Les i els participants criden lemes com "Israel, assassins. Europa patrocina" i "Free free Palestina"

Tallen la Diagonal de Barcelona per la vaga general contra la invasió d'Israel a Palestina i la majoria de les manifestacions estaven convocades a la tarda

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gavarres,Gironès) 27/09/2024.- Llegim al web CGT Catalunya: el 27 de setembre convoquem Vaga General per Palestina, una vaga de 24 hores a tot l'Estat espanyol i que pot secundar qualsevol treballadora, sigui de l'empresa i sector productiu que sigui. Recorda que el dret a vaga és un dret fonamental i blindat jurídicament.  

Llegim a VilaWeb que 40.000 segons l'organització s'han manifestat al centre de Barcelona en solidaritat amb el poble palestí i en contra dels atacs d'Israel. La marxa ha començat poc abans de les 18.00. La crida s'ha fet en el marc de la vaga general de vint-i-quatre hores per protestar per la situació al Llevant. Entre els concentrats als Jardinets de Gràcia, s'han pogut veure banderes palestines i també del Líban i s'han cridat consignes com ara "Israel, assassins. Europa patrocina" o "Free free Palestina". Les i els manifestants han enfilat cap al passeig de Gràcia mentre denunciaven que l'Estat espanyol no ha trencat relacions diplomàtiques ni comercials amb l'Estat d'Israel malgrat el "gest simbòlic" del reconeixement de Palestina.

Maurici Victory, portaveu del sindicat CGT Catalunya pel 27-S, i Maribel Ramírez Gallardo, secretària d'acció sindical de la mateixa formació en l'àmbit espanyol, han indicat que l'objectiu de la vaga és "assenyalar empreses còmplices del sionisme que tenen les mans tacades". També han subratllat que el que passa al Llevant no es pot considerar un conflicte armat, sinó una "agressió directa" de l'Estat israelià contra un territori palestí que no té cap capacitat militar. "Les víctimes estan clares", ha indicat Victory, tot fent-se ressò d'un informe que xifra el nombre de morts directes i indirectes en 186.000.

Les i els convocants de la manifestació han exigit que les partides que van a la indústria armamentística es destinin a fer efectius drets socials com l'habitatge, la sanitat o l'educació. També han reclamat la desmilitarització del Llevant i que es trenquin relacions comercials "per fer pressió al règim sionista".

Tallen la Diagonal de Barcelona per la vaga general contra la invasió d'Israel a Palestina i la majoria de les manifestacions estaven convocades a la tarda

Segons VilaWeb centenars de persones han tallat l'avinguda Diagonal de Barcelona a l'altura de Palau Reial per la vaga general en solidaritat amb el poble de Palestina i en contra dels atacs de l'Estat d'Israel. "Israel estat assassí" o "Free Palestine" han estat algunes de les consignes que han cridat les i els manifestants, la majoria joves, que han avançat pel tram central primer però després també pel lateral, tallant la circulació del tramvia.

Tot seguit, s'han aturat davant el Consolat d'Israel, que estava protegit pels Mossos. Després, els manifestants han començat a baixar per la Gran Via de Carles III.

A primera hora del matí, la mobilització ha començat amb alguns piquets de la vaga en comerços abans dels primers actes convocats, que han culminat amb una manifestació a Barcelona a les 18.00. També hi ha hagut altres accions a diferents punts de la ciutat, com ara un tall a l'avinguda Meridiana o el blocatge de l'entrada d'un Carrefour a la Rambla.

A universitats com l'Autònoma o la Universitat de Barcelona també hi ha hagut pintades i alguns piquets. Un grup d'estudiants han passat la nit al Campus del Raval. La docència a l'edifici de les Facultats de Filosofia i de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona s'ha suspès durant tot el dia perquè un piquet no ha permès l'entrada als estudiants.

La vaga és convocada per la CGT i Solidaritat Obrera i té el suport de la plataforma pro-palestina Prou Complicitat. Les i els convocants exigeixen al Govern espanyol la ruptura immediata de relacions diplomàtiques, comercials i militars amb Israel; el reconeixement i l'empara del dret de retorn de tots els refugiats palestins; i que s'implantin totes les mesures possibles que condueixin al fi de l'ocupació sionista "i que garanteixin la plena igualtat de totes les persones palestines que viuen des del riu fins al mar".

Juan Ramón Ferrandis, secretari general de la CGT al País Valencià, diu que la vaga defensa la redistribució de la despesa pública i que no s'inverteixi en armes. I afegeix: "Defensem la legitimitat de la lluita dels pobles per la independència, la integritat territorial, la unitat nacional i l'alliberament de la dominació colonial, l'apartheid i l'ocupació estrangera per tots els mitjans disponibles i, en el nostre cas, amb la vaga general i la mobilització als carrers."

27-S: convocatòries

Informacions que recull el portal Alasbarricadas.org:

Països Catalans

Baix Montseny - Vallès Oriental

Columna escandalosa cap a l'acció unitària de Barcelona

Parades a les estacions de Renfe: 7h Sant Celoni, 7:30h Llinars, 8h Cardedeu, 9h Granollers

Baix Llobregat - Sant Joan Despí 10h Carrer Oriol Martorell, Manifestació unitària al Baix Llobregat

Barcelona

Primera hora del matí

De 7:00 a 8:00, Universitats, Piquets als campus

8:30h Raval, Sant Antoni i Poble Sec, Plaça Bon Succés, Seu Districte Ciutat Vella 9h El Carmel, la Taxonera, Can Baró

10:15h Nou Barris, Plaça Virrei Amat, columna per anar al piquet central

Piquet Central

11h  Metro Palau Reial Segona hora del matí

13h Famílies per la Pau - Plaça Urquinaona, 6

14 h Sant Andreu, la Cinètika, Dinar Popular

Tarda

17:30h Parlaments - Jardinets de Gràcia

18h Manifestació Unitària - Jardinets de Gràcia

Manresa 12.30h Plaça d'Europa

Sabadell 12h Passeig de la Plaça Major (davant d'FGC)

Tarragona 12h Plaça Corsini (Mercat Central)

Terrassa 11:30 a 2:30 Davant l'ajuntament

16:30 Concentració, 17h, FGC, Columna cap a BCN

Vilanova i la Geltrú 10h Plaça de la Vila 16h Trobada Estació Renfe per baixar a la Manifestació

Tortosa 19h Plaça del Mercat

Martorell 18h Gasolinera Pau Claris, Manifestació

La Pobla de Segur 18:30h Plaça de l'Ajuntament

Sant Antoni de Calonge/Palamós 18h Plaça Catalunya, 19h Passeig del Mar Palamós

Girona 19:30h Concentració a la Plaça del Vi

Lleida 18.00h Plaça Ricard Vinyes

Valencia: - Manifestació organitzada por la plataforma València amb Palestina

Estat espanyol

Burgos: - Se ha convocado un "bicipiquete" a las 9h, recorriendo centros sanitarios, educativos y sociales, seguido de una manifestación a las 19h desde la Plaza del Cid

Madrid: - 13:00 h: Concentración frente al Ministerio de Exteriores. - 19:00 h: Manifestación desde Atocha hasta Callao

Santiago de Compostela (Galicia): - 12:00 h: Manifestación desde la Praza Roxa. - 19:00 h: Concentración en la Praza do Obradoiro

Sevilla: - 12h. Puerta del Rectorado de la Universidad. -19h. Manifestación: San Telmo - Las Setas.

Córdoba: - Concentración organizada por plataformas locales en los Jardines de la Agricultura

Alcázar de San Juan:  - Manifestación, con salida desde la Plaza de España.

Els estudiants es mobilitzen a Barcelona i a les universitats. hi ha hagut talls a la Diagonal i a la Meridiana i bloquejos en algunes facultats de la UB i la UAB, abans de la manifestació unitària prevista a la tarda

Segon TV3, les i els estudiants han protagonitzat les primeres hores de la protesta en suport a Palestina convocada aquest divendres, que ha tallat l'avinguda Diagonal durant una estona aquest migdia. La mobilització ha arrencat de la Zona Universitària i ha avançat per la Gran Via de Carles III, en sentit mar, segons ha informat la Guàrdia Urbana, fins que ha finalitzat, cap a tres quarts de dues.

"Israel Estat assassí" o "Free Palestine" són algunes de les consignes que han cridat les i els manifestants, majoritàriament joves, que han començat la protesta a la zona del Palau Reial.

Durant el matí hi ha hagut altres accions a diferents punts de la ciutat, com ara un tall a l'avinguda Meridiana o el bloqueig de l'entrada d'un Carrefour a la Rambla.

En el marc de la vaga de 24 hores que han convocat els sindicats CGT i Solidaritat Obrera, grups d'alumnes han tancat els accessos al Campus Raval de la Universitat de Barcelona (UB), on s'han suspès les classes, i a diverses facultats de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on hi ha activitat lectiva.

El Comitè Local per Palestina de la UB Raval va organitzar ahir a la nit un tancament al Campus del Raval que compta amb el suport del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC). La portaveu d'aquest sindicat, Tània Ros, ha informat que les classes s'han suspès per tota la jornada.

Els sindicats CGT i Solidaritat Obrera han convocat per avui una vaga general de treballadors i estudiants a Catalunya i a la resta de l'Estat en defensa de Palestina.

La vaga de 24 hores pretén exigir al Govern espanyol que endureixi la seva posició i trenqui relacions diplomàtiques i comercials amb Israel, un Estat al qual els convocants acusen de cometre un genocidi a Palestina.

S'han adherit a la vaga general del 27-S a Barcelona desenes d'organitzacions i entitats socials, com ara l'Assemblea de l'Acampada per Palestina a la UB, la Marea Pensionista, la Lluita Internacionalista, el Comitè de Solidaritat de Palestina de Sants, La Crida LGTBIQ+ i la CGT-UB, entre altres. Al conjunt de l'Estat, s'hi han afegit més de 200 organitzacions.

La vaga s'adreça, en general, a tot el col·lectiu de treballadors i estudiants, cosa que comporta afectacions en els serveis públics i en la mobilitat.

Durant la jornada hi ha diversos piquets, manifestacions i altres accions reivindicatives que afecten el trànsit i l'accés als campus universitaris, especialment a la ciutat de Barcelona.

El Govern de la generalitat ha dictat serveis mínims al transport, l'ensenyament i els serveis sanitaris. Per això, el Departament de Treball de la Generalitat ha dictat serveis mínims amb motiu d'aquesta vaga general del 27-S.

Piquets i manifestació unitària a Barcelona

Al migdia s'havien previst dinars populars i a la tarda diverses columnes aniran cap als Jardinets de Gràcia, on a les 17.30 es faran els parlaments i a les 18.00 començarà una manifestació unitària amb el lema Contra els genocidis i el colonialisme, aturem-ho tot!.

Actes a tot Catalunya

Els impulsors de la vaga general del 27S han convocat diversos actes arreu del país. Aquests són els més destacats:

Girona 12.00: Aturades als centres de treball. 19.30: Concentració a la plaça del Vi.

Lleida 18.00: plaça Ricard Vinyes.

Tarragona 12.00: plaça Corsini.

Tortosa 18.00: concentració a la plaça del Mercat.

Sabadell 12.00: Acció simbòlica al passeig de la plaça Major. 19.00: Concentració a la plaça Doctor Robert.

Terrassa 11.30 a 12.30: davant de l'Ajuntament. 16:30: Concentració a l'estació del Nord.

Manresa 12.30: plaça Europa.

Vilanova i la Geltrú 10.00: concentració a la plaça de la Vila.

La Pobla de Segur 18.30: Manifestació.

Martorell 18.00: Manifestació a la gasolinera Pau Claris.

Sant Joan Despí 10:00: Manifestació al carrer Oriol Martorell, 1.

Sant Antoni de Calonge 18.00: plaça de Catalunya.

Palamós 19.00: passeig del Mar.

Baix Montseny i Vallès Oriental Columna cap a Barcelona: 7.00 Sant Celoni, 7.30 Llinars, 8.00 Cardedeu i 9.00 Granollers.

La jornada de vaga d'aquest 27-S reclama al govern espanyol que trenqui de forma immediata les relacions diplomàtiques, comercials i militars amb Israel, i el reconeixement i l'empara del dret de retorn de totes les persones palestines refugiades.

La CGT ha criticat que el Govern espanyol no hagi sancionat el comerç amb Israel i que hagi "intensificat la compravenda d'armament a Israel". Segons aquest sindicat, el reconeixement de l'Estat palestí per part del govern de Pedro Sánchez, a finals de maig, és tan sols un "acte simbòlic".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada