dilluns, 19 d’agost del 2024

Xenofòbia ultradretana a Ripoll: Orriols (Aliança Catalana) exclou la comunitat musulmana de l’homenatge a les víctimes del 17-A

Xenofòbia ultradretana a Ripoll: Orriols (Aliança Catalana) exclou la comunitat musulmana de l'homenatge a les víctimes del 17-A

"És una celebració excloent i partidista", van criticar alguns veïns del municipi

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Ripoll (Ripollès, comtat d'Osona) 19/08/2024.- Llegim a El Periódico que l'equip de govern ultradretà de l'Ajuntament de Ripoll, comandat per la dirigent d'Aliança Catalana Silvia Orriols, va celebrar ahir diumenge un sentit acte d'homenatge a les víctimes de l'atemptat del 17 d'agost del 2017 a la Rambla de Barcelona i Cambrils.

Ripoll fou una ciutat que va viure compungida pels fets 2017, ja que els joves autors materials eren veïns de la població.

L'alcaldessa Orriols durant l'acte va retreure a totes les institucions que no van acceptar la seva invitació, com ara la Generalitat. Però va assenyalar comunitats "islàmiques" o entitats magribines del municipi, que va excloure i va titllar de "còmplices" dels fets de 2017.

 "No és un acte inclusiu, és una celebració excloent i partidista", van retreure alguns veïns del municipi.

"Hem aconseguit reivindicar Ripoll com la vila que s'ha aixecat contra el terrorisme i no com el lloc d'on van sortir els terroristes", responia orgullosa l'alcaldessa Orriols, a l'acabar l'acte d'homenatge a les víctimes del 17-A al municipi. És el segon acte d'homenatge que es fa a Ripoll. En el primer, organitzat per la població civil el 2018, van parlar familiars dels autors. "Una infàmia que només volia desresponsabilitzar-les: avui hem corregit aquest error posicionant Ripoll a favor de la vida i no de la cèdula gihadista", va dir Orriols.

L'alcaldessa va retreure que ni la Generalitat, ni la Diputació de Girona, ni la Delegació del Govern espanyol a Catalunya, ni els partits de l'oposició municipal hagin acceptat la invitació: "És gravíssim, no hi haurien d'haver ideologies, és un acte per a tota la ciutadania, per a tots els habitants de Ripoll". Però després va explicar que ella també ha aplicat vetos. "No hem convidat la comunitat islàmica perquè volem aclarir la seva implicació en els atemptats: són còmplices del que ha passat", va insistir.

Es va unir a l'acte Roberto Manrique, impulsor de l'UAVAT. "Agraeixo a l'excel·lentíssim Ajuntament de Ripoll que per primera vegada, i sense haver rebut un atemptat, hagi reconegut les 16 persones assassinades". També ha denunciat la manca de suport institucional.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada