dissabte, 31 d’agost del 2024

Denúncia viral d’un usuari per una suposada discriminació lingüística a Palamós

Denúncia viral d'un usuari per una suposada discriminació lingüística a Palamós

Un usuari diu haver estat expulsat d'una goleta turística per demanar les explicacions en català

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Palamós (Gavarres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona) 31/08/2024.- Segons El Gerió Digital, un usuari de la xarxa social X ha denunciat recentment un cas de presumpta discriminació lingüística ocorregut a Palamós. La publicació, que s'ha fet viral en poques hores, exposa els fets que van tenir lloc durant una excursió en una goleta turística des del port de Palamós.

Segons l'usuari, havia comprat una entrada per a una ruta marítima amb la seva família per un preu de més de 150 euros. Un cop a bord, un ajudant de la tripulació, que va resultar ser el propietari de l'embarcació, va preguntar als passatgers en quin idioma preferien rebre les explicacions, oferint-se a parlar en castellà, anglès o francès.

Tot i que el denunciant va demanar que també es fessin les explicacions en català, l'ajudant va optar per fer-les només en castellà i anglès, tot al·legant que hi havia gent que no entenia el català.

La situació va escalar quan el protagonista de la queixa va demanar de nou que s'utilitzés el català, fet que, segons el seu relat, va portar a una discussió amb el propietari de la goleta. Segons aquest, va reaccionar de manera despectiva i li va negar la possibilitat de rebre les explicacions en català.

Finalment, el capità de la goleta va intervenir, acusant el client de tenir una actitud xenòfoba i ordenant la seva expulsió del vaixell, fet que es va dur a terme amb l'ajuda d'una llanxa que el va retornar al port.

El cas ha generat una gran controvèrsia a les xarxes socials, on molts usuaris han expressat el seu suport a l'usuari, mentre que altres defensen la decisió de la tripulació. La Plataforma per la Llengua ha estat etiquetada en la publicació, fet que podria motivar una investigació o accions per part d'aquesta entitat.

La situació posa de manifest, una vegada més, el debat sobre l'ús del català en àmbits públics i turístics al Principat de Catalunya, i ha obert una nova controvèrsia sobre els drets lingüístics dels ciutadans en activitats turístiques. A l'espera de més detalls, l'incident segueix acumulant comentaris i reaccions a la xarxa, reflectint la sensibilitat d'aquesta qüestió en el context català.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada