dijous, 25 de juliol del 2024

Salellas assenyala a la manca d'inversió d'ADIF en l'incendi al vagó de mercaderies perilloses

Salellas assenyala a la manca d'inversió d'ADIF en l'incendi al vagó de mercaderies perilloses

El batlle de Girona també ha reclamat millores en el protocol d'actuació

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gavarres, Gironès, comtat de Girona) 25/07/2024.- Llegim a El Gerió Digital que l'alcalde de Girona, Lluc Salellas, ha assenyalat aquest tarda que l'incendi al comboi de mercaderies perilloses d'ahir a la nit al seu pas per la ciutat ha estat fruit de la caiguda de la catenària damunt el vagó, el que al seu entendre posa en relleu la insuficient inversió d'ADIF en les infraestructures. És per això que el batlle ha mantingut una conversa amb el subdelegat del Govern espanyol per "reclamar" que fes arribar a ADIF "la necessitat de millorar les inversions així com revisar el protocol d'actuacions", ha dit. Aquesta última petició és expressada pel desgavell en comunicació que s'ha viscut al llarg de la matinada quan s'ha intentat contactar amb els responsables vinculats amb el tren que circulava per la ciutat i no ha estat possible, "fet que ha dificultat l'operació dels Bombers sobre el terreny".

Salellas, però, intenta treure la part positiva de tot plegat i assegura que haurà servit per a millorar els protocols i, alhora, arrencar el compromís d'ADIF en incrementar la inversió en aquest tram que transcorre per Girona.

Cap a les dotze del migdia els Bombers han finalitzat l'operació per treure el gas liquat del tren incendiat aquesta matinada al Mas Gri de Girona i s'ha aixecat el confinament veïnal de la zona.

L'operació ha durat una hora i mitja, durant la qual han injectat 30.000 litres d'aigua al vagó del mercaderies per treure'n el gas. Un cop fet, s'ha aixecat el confinament que afectava les veïnes i els veïns més propers a la zona.

Mentrestant la circulació ferroviària de l'R11 i l'RG1 s'ha recuperat per una via entre Girona i Caldes de Malavella cap a dos quarts de sis de la tarda, després d'haver estat tallada des d'ahir a dos quarts de dotze de la nit. El succés va fer activar l'alerta del pla especial d'emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses (Transcat), que des de les dues del migdia s'ha rebaixat a prealerta, un cop els Bombers han acabat de treure el gas que quedava al comboi. Tot plegat arran d'una cisterna malmesa amb una esquerda d'entre 40 i 50 centímetres.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada