dijous, 9 de maig del 2024

Recolliran firmes contra un macro parc industrial solar entre Navata i Lladó

Recolliran firmes contra un macro parc industrial solar entre Navata i Lladó

«Estem a favor d'aquesta energia, però no amb aquest abús d'oligopolis destruint la nostra terra», diuen veïnes i veïns d'aquests municipis

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Navata (Garrotxa d'Empordà, Alt Empordà, comtat de Besalú) 09(05/2024.- Llegim a Empordà.Info que veïns i veïnes de Lladó i Navata preparen una recollida de signatures contra el projecte de macro parc solar al costat de la carretera de Lladó. El projecte, promogut per Ferrovial, està a punt de ser aprovat, amb quatre anys de tramitació des del 2020 amb una extensió de 60 hectàrees i 75.000 plaques solars als terrenys de la carretera de Navata a Lladó. «S'ha fet un projecte de plaques solars immens sense respectar els criteris de proporcionalitat ni els de comunitats energètiques», afirmen els veïns, els quals afegeixen que estan a favor de l'energia solar, però «no amb aquest abús d'oligopolis destruint la nostra terra, una terra fèrtil i un paisatge que estimem».

«Farem recollida de signatures, els que estigueu en contra del projecte caldrà organitzar-se», manifesten a través de les xarxes socials veïnes i veïns. L'alcaldessa de Navata, Bibiana Vallmajó, també va expressar la preocupació per l'abast d'aquest projecte.

Bibiana Vallmajó Cantenys (Navata, 1979) és mestra d'Educació Infantil i l'any passat va assolir l'alcaldia com a cap de llista de Som Navata, llista adscrita a ERC. Vallmajó, reneboda del missioner Quim Vallmajó, també porta les àrees de Salut, Benestar Social, Ensenyament, Agricultura, Administració local i Urbanisme. Sobre un macro parc solar que afecta Navata. "Inicialment, hi havia cinc parcs solars projectats, però, per sort, se n'han desestimat quatre. El que queda encara no està resolt, l'expedient el té la Generalitat sobre la taula. Contra aquest projecte, l'anterior govern va presentar al·legacions i nosaltres hem continuat oposant-nos al parc i hem presentat un recurs d'alçada. El camp de plaques està projectat en una zona del municipi on suposa un gran impacte visual, a més d'estar situat sobre camps de conreu fèrtils", explica l'alcaldessa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada