La Coordinadora d'ONG Solidàries engega una acció comunicativa per informar els Ajuntaments de la seva obligació de facilitar el tràmit d'empadronar
"No demanis perdó, demana padró": la campanya per exigir el compliment d'aquest dret a les comarques gironines
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Salt (Gironès, comtat de Girona) 22/05/2024.- Segons Social.Cat, les entitats de la Coordinadora d'ONG Solidàries que fan acollida han identificat un augment de les problemàtiques en l'accés al padró a diversos municipis de les comarques gironines. Per denunciar la vulneració de drets que comporta i per informar els Ajuntaments de la seva obligació de facilitar aquest tràmit, han engegat la campanya de denúncia i sensibilització #DemanaPadró, que estarà en actiu fins a finals d'any. L'acció s'emmarca en el Fòrum Català per la Pau i compta amb el suport de l'Agència Catalana de Cooperació.
L'acció comunicativa ha arrancat aquest passat dimarts a les xarxes socials amb el lema "No demanis perdó, demana padró", posant el focus en aquest dret com a mecanisme bàsic d'equitat social. Sense el padró no es pot accedir a la targeta sanitària, ni es pot escolaritzar els fills, ni demanar algunes ajudes socials, per exemple.
Per aquest motiu, es mostra persones de diversos orígens (Ucraïna, El Marroc, Senegal o Colòmbia) demanant perdó per voler accedir a la sanitat quan calgui, per voler viure en un país on no hi ha guerra, per voler enriquir la cultura amb música amb altres sonoritats o per voler que els fills s'escolaritzin al Principat de Catalunya. El vídeo compta amb la participació destacada del músic Momi Maiga, un virtuós de la kora de projecció internacional, que actualment viu a Salt i que enguany ha actuat al Temporada Alta.
Per reforçar la part informativa de la campanya, s'ha editat un fulletó en català, castellà, anglès, francès, sonninké i àrab, dirigit a la població nouvinguda als municipis de les comarques gironines perquè coneguin els seus drets i el procediment que els garantirà l'empadronament i un millor acolliment. Aquests díptics també seran accessibles a tota la ciutadania, que els podrà trobar als locals municipals com centres cívics i oficines d'atenció al ciutadà, a les seus de les entitats socials de la demarcació i també en línia.
La campanya #DemanaPadró constarà de diverses activitats pensades per diversos públics claus en el procés d'empadronament: ciutadania, entitats i Ajuntaments de les comarques gironines. I a la tardor es presentarà un diagnòstic sobre l'accés a l'empadronament.
També es programarà un cicle de formacions per a entitats que treballen en acollida o fan acompanyament en la tramitació de l'empadronament i un acte de sensibilització obert a tota la ciutadania.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada