divendres, 3 de maig del 2024

Diumenge 5 de maig a Sant Feliu de Guíxols homenatge a les víctimes guixolenques i de la Vall d’Aro dels camps nazis

Diumenge 5 de maig a Sant Feliu de Guíxols homenatge a les víctimes guixolenques i de la Vall d'Aro dels camps nazis

A les 9:30h al monòlit que hi ha al Passeig, amb Àngel Jiménez de Memoria Democràtica de Sant Feliu de Guíxols

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Sant Feliu de Guíxols (Vall d'Aro, Baix Empordà, comtat de Girona) 03/05/2024.- Llegim a la Revista del Baix Empordà que el diumenge 5 de maig, a partir de les 9,30 matí, al monòlit del Passeig Jardins Juli Garreta de Sant Feliu de Guíxols tindrà lloc l'acte amb motiu del Dia d'Homenatge als deportats i morts a Mauthausen i en altres camps, i a totes les víctimes del nazisme en la commemoració de l'alliberament d'aquest camp de l'Alta Àustria el 5 de maig de l'any 1945.

Prop de 10.000 persones del nostre país van ser deportades a camps nazis, i molts milers més van ser també víctimes del nazisme com a treballadors forçats o per altres circumstàncies. A Mauthausen hi van estar internats majoritàriament exiliats republicans al final de la Guerra Civil, quan l'ocupació alemanya de l'Hexàgon francès. Van patir innombrables atrocitats i un total de 5.117 van morir allà i en altres camps de concentració nazis. Entre ells hi va haver-hi guixolencs i deportats de la Vall d'Aro.

El programa és el següent:

9:30 hores: Inici de l'acte d'homenatge al monòlit del passeig, amb els parlaments d'Anna Sureda i Sílvia Alemany, en representació del Grup de professors i tècnics del Museu d'Història participants en el projecte Construint Història amb Memòria, inclòs dins el Programa Àngel Jiménez de Memòria Democràtica.

Parlament de Pilar Francès, investigadora sobre els guixolencs que patiren i moriren als camps nazis.

9:45 hores: Presentació de la placa de record amb els noms de les víctimes, ofrenes florals i cloenda de l'acte.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada