dijous, 16 de maig del 2024

A Olot recullen firmes per preservar l’únic espai verd del Montsacopa

A Olot recullen firmes per preservar l'únic espai verd del Montsacopa

Lamenten que la proposta d'urbanització s'hagi fet sense la participació veïnal i recorden que encara no s'han desenvolupat altres projectes molt propers, com el pla del Serrat, just al costat de la zona que afecta el pla parcial del Morrot

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Olot (la Garrotxa, comtat de Besalú) 16/05/2024.- Llegim a diari El Punt Avui que les veïnes i els veïns del barri del Morrot d'Olot han iniciat una recollida de signatures per reclamar a l'Ajuntament la preservació de l'únic espai verd que hi ha entre la ciutat urbanitzada i el volcà Montsacopa, una de les reserves naturals més emblemàtiques del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. En concret, demanen aturar el pla parcial, que es tingui en compte l'opinió de tota la població d'Olot per decidir el futur d'aquest espai i que es revisi el POUM d'acord amb la nova realitat social i mediambiental de la ciutat. En el darrer ple de l'Ajuntament, el govern municipal va iniciar els tràmits d'un pla especial que hi preveu la urbanització per a la construcció d'habitatges de diferents tipologies.

Les veïnes i els veïns remarquen que es tracta d'un espai d'un alt valor natural i paisatgístic, clau per al manteniment de la biodiversitat i l'equilibri ecològic, i destaquen la seva importància en l'actual context de canvi climàtic. A més, recorden que és una zona de morrots volcànics --contraforts avançats-- que donen nom al barri i que poden servir de recurs educatiu i científic per entendre els processos naturals de la zona. "El conjunt volcànic del con i cràter circular del Montsacopa, el puig del Roser amb el seu Espai Cràter i els morrots producte de l'activitat fissural és únic a la Garrotxa i en tota la península Ibèrica. Alhora la riquesa dels seus sòls volcànics genera una elevada biodiversitat", expliquen en el comunicat en què reclamen les firmes.

Finalment, lamenten que la proposta d'urbanització s'hagi fet sense la participació veïnal i recorden que encara no s'han desenvolupat altres projectes molt propers, com el pla del Serrat, just al costat de la zona que afecta el pla parcial del Morrot.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada