dimarts, 30 d’abril del 2024

Indignació popular a l’Escala, ja que l'Ajuntament ven Can Ramis per mig milió d'euros

Indignació popular a l'Escala, ja que l'Ajuntament ven Can Ramis per mig milió d'euros

L'oposició municipal, amb l'aval de mig miler de signatures, insisteix que la venda és immoral i que malmet la reputació de l'Ajuntament i el govern refusa concretar a què es destinaran aquests diners

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL L'Escala i Empúries (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d'Empúries) 30/04/2024.- Segons Canal 10 Empordà, la finca del carrer Perxel núm. 36 de l'Escala, la que va ser la vivenda del pintor escalenc Rafel Ramis, serà venuda a l'empresa Pla de Pelacalç S.L. (DSEAHOME) per valor de 501 mil un euros, quasi 150 mil euros més del seu valor de taxació, fixat en 352 mil. Va ser l'única oferta presentada en el procés legal d'alienació de la finca, que es va resoldre finalment en el ple ordinari d'ahir dilluns al vespre. Va ser una sessió seguida per un nombrós públic, part del qual mobilitzat precisament per aquesta venda, que privatitza la finca.

La venda ha estat qualificada d'immoral per quatre dels cinc grups de l'oposició municipal. En nom d'ERC, Gent de l'Escala, Alternativa i Junts, Etna Estrems lamentava a la sessió d'ahir la venda de la casa de Rafel Ramis en contra de la voluntat de la família i sense haver escoltat les propostes alternatives que s'havien fet des de l'oposició municipal. I reiterava, en la seva intervenció al ple municipal d'ahir que amb aquesta venda, el que aconsegueix l'equip de govern és malmetre la reputació de l'Ajuntament. Com a colofó, tot i entendre que la venda pugui ser legal, la va qualificar d'immoral. La intervenció d'Etna Estrems representava el sentiment dels quatre grups municipals citats. Tot i així, el portaveu de Gent de l'Escala, Xavier Ballesta, va prendre la paraula, manifestament emocionat, per dir-hi la seva.

En canvi, En Comú l'Escala es va abstenir de la votació d'alienació de Can Ramis, argumentant que no s'hi havia inclòs cap argument sobre a què es destinaran els diners.

Des del govern de l'ajuntament, l'alcalde va defensar la legalitat del procés tat a nivell legal, com moral i històric. Bofill va defensar que el govern municipal té l'obligació d'equilibrar els comptes d'ingressos i despeses i va retreure a l'oposició que no digués res l'any passat respecte aquesta venda, quan el pressupost 2023 ja ho preveia. Finalment va argumentar també perquè no s'ha dit a què es volen destinar aquests ingressos extres.

La votació final, doncs, va donar 9 vots a favor, els de Candidatura de Progrés (marca blanca del PSC); una abstenció, la d'En Comú l'Escala i 6 vots en contra, els d'ERC, Gent de l'Escala i Alternativa. El regidor de Junts no va poder ser present al ple.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada