dimarts, 16 d’abril del 2024

Centenars de persones donen suport a Girona a l'activista exiliat Josep Campmajó

Centenars de persones donen suport a Girona a l'activista exiliat Josep Campmajó

L'investigat pel cas Tsunami Democràtic s'ha connectat per videoconferència i ha demanat "no passar pàgina"

A peu de plaça, la presència de l'expresidenta del Parlament Laura Borràs; l'alcalde gironí, Lluc Salellas i els portaveus de Junts, Gemma Geis, i ERC, Quim Ayats, que han tornat a fer explícit el seu suport a Campmajó des de l'escenari, i també l'exalcaldessa Marta Madrenas o el cap de llista de Junts, Salvador Vergés, entre la gentada present

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gavarres, Gironès, comtat de Girona) 15/04/2024.- A peu de plaça, la presència de l'expresidenta del Parlament Laura Borràs; l'alcalde gironí, Lluc Salellas i els portaveus de Junts, Gemma Geis, i ERC, Quim Ayats, que han tornat a fer explícit el seu suport a Campmajó des de l'escenari, i també l'exalcaldessa Marta Madrenas o el cap de llista de Junts, Salvador Vergés, entre la gentada present.

Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, centenars de persones s'han concentrat aquest dilluns a la plaça del Vi de Girona en suport a l'activista de la ciutat Josep Campmajó, després que hagi marxat a Suïssa amb altres independentistes investigats pel cas Tsunami Democràtic.

La protesta, convocada per grup que l'hi dona suport i Girona Vota, ha reunit entitats i polítics de la CUP, Junts i ERC a més de nombrosos ciutadans i ciutadanes que han volgut donar suport a Campmajó i que han deixat clar que "tots vam ser Tsunami, tots som terroristes".

Un Campmajó que s'ha connectat per videoconferència i que ha agraït "l'escalf" dels seus veïns i veïnes de la ciutat a més de demanar que "no es passi pàgina", en relació a la "repressió de l'Estat" i ha reclamat centrar-s'hi "en la independència".

L'acte ha arrencat a les vuit del vespre amb unes paraules de record de l'alcalde de Girona, Lluc Salellas, que ha aturat el ple municipal que s'estava fent en aquell moment i ha proposat que els regidors i les regidores que volguessin, sortissin de la sala per anar a donar suport a Campmajó. Salellas ha recordat el compromís de l'activista gironí a qui "tants dilluns hem vist a la plaça del Vi", en les concentracions en contra de la sentència als líders independentistes.

El portaveu del Grup de suport a Campmajó, Tavi Casellas, ha carregat contra "l'Estat profund" a qui acusa de ser el responsable de l'acusació per terrorisme contra els investigats del cas Tsunami Democràtic. "Tots vam anar a la frontera, tots vam anar a l'aeroport, tots vam anar al camp del Barça i tots vam ser a Salt. Ens declarem tots terroristes els que som aquí", ha reblat.

Just després s'ha desplegat una gran estelada a la façana de l'edifici annex a l'Ajuntament de Girona mentre els i les assistents aplaudien i cridaven consignes en suport als independentistes que han marxat i que estan encausats pel jutge García-Castelló.

Missatge a la joventut

En el seu discurs a través de videoconferència, Campmajó ha agraït el suport de l'assistència i ha demanat a la joventut que s'indigni, ja que "és l'única manera que els estats repressors entenguin que no poden tenir ni súbdits ni xaiets". Campmajó també ha recordat els "perseguits" de l'Operació Judes que "ho estan passant molt malament". "Tot l'escalf per a ells", ha assenyalat.

Campmajó també ha demanat oblidar-se de demanar el "retorn de l'exili" i centrar-s'hi en "allò que és la nostra raó de lluita, la independència". A més ha carregat contra "aquells feixistes que es vesteixen d'independentistes", en al·lusió a Aliança Catalana.

L'acte també ha comptat amb parlaments d'entitats i actuacions musicals. Tot plegat, ha acabat pels volts de tres quarts de nou del vespre amb el cant d'Els Segadors i crits de "Visca Catalunya lliure".

La plaça del Vi s'omple per donar suport a Josep Campmajó

Llegim al Diari de Girona que la plaça del Vi de Girona s'omple amb unes 500 persones, que s'han concentrat a la protesta. Així, la plaça del Vi s'ha omplert aquest vespre en l'acte per donar suport a l'activista gironí Josep Campajó, un dels encausats de Tsunami Democràtic que han marxat de Catalunya. La intenció de la protesta era replicar les concentracions que es van fer durant 259 dilluns consecutius a la plaça del Vi per demanar la llibertat dels polítics independentistes presos i el retorn de tots els exiliats. De fet, Campmajó va participar en moltes d'aquestes mobilitzacions.

La d'avui, simbòlicament la 260, ha estat organitzada pel Grup de suport a Josep Campmajó i Girona Vota, l'associació unitària de l'independentisme a la ciutat de Girona, i ha reunit entitats i polítics de la CUP, Junts i ERC a més de nombrosos ciutadans i nombroses ciutadanes que han volgut donar suport a Campmajó i que han deixat clar que "tots vam ser Tsunami, tots som terroristes". Un Campmajó que s'ha connectat per videoconferència i que ha agraït "l'escalf" dels seus veïns i de les seves veïnes a més de demanar que "no es passi pàgina", en relació a la "repressió de l'Estat" i ha reclamat centrar-s'hi "en la independència".

Amb constants crits d'independència, centenars de persones s'han congregat al primer acte en suport a l'empresari, activista i escriptor gironí, Josep Campmajó que des de fa unes setmanes viu a Suïssa, després que sigui un dels investigats en el cas Tsunami Democràtic.

L'acte ha arrencat a les vuit del vespre amb unes paraules de record de l'alcalde de Girona, Lluc Salellas, que ha aturat el ple de l'Ajuntament que s'estava fent en aquell moment i ha proposat que els regidors i les regidores que volguessin, sortissin de la sala per anar a donar suport a Campmajó. Salellas ha recordat el compromís de l'activista gironí a qui "tants dilluns hem vist a la plaça del Vi", en les concentracions en contra de la sentència als líders independentistes.

El portaveu del Grup de suport a Campmajó, Tavi Casellas, ha carregat contra "l'Estat profund" a qui acusa de ser el responsable de l'acusació per terrorisme contra els investigats del cas Tsunami Democràtic. "Tots vam anar a la frontera, tots vam anar a l'aeroport, tots vam anar al camp del Barça i tots vam ser a Salt. Ens declarem tots terroristes els que som aquí", ha reblat.

Just després s'ha desplegat una gran estelada a la façana de l'edifici annex a l'Ajuntament de Girona mentre els assistents aplaudien i cridaven consignes en suport als independentistes que han marxat i que estan encausats pel jutge García-Castellón.

En el seu discurs a través de videoconferència, Campmajó ha agraït el suport dels assistents i de les assistentes i ha demanat a la joventut que s'indignin, ja que "és l'única manera que els estats repressors entenguin que no poden tenir ni súbdits ni xaiets". Campmajó també ha recordat els "perseguits" de l'Operació Judes que "ho estan passant molt malament". "Tot l'escalf per a ells", ha assenyalat. Campmajó també ha demanat oblidar-se de demanar el "retorn de l'exili" i centrar-s'hi en "allò que és la nostra raó de lluita, la independència". A més ha carregat contra "aquells feixistes que es vesteixen d'independentistes", en al·lusió a Aliança Catalana.

L'acte també ha comptat amb parlaments d'entitats i actuacions musicals. Tot plegat, ha acabat pels volts de tres quarts de nou del vespre amb el cant d'Els Segadors i crits de "Visca Catalunya lliure".

La CUP - Defensem la Terra dona suport a les persones represaliades i vetllarà per una correcta aplicació de la llei d'amnistia

Llegim a Llibertat.Cat que Dani Cornellà i Montserrat Vinyets s'han reunit amb Carla Costa, condemnada a un any de presó pel tall de les vies del TGV en les protestes postsentència de l'any 2019. Costa ha assegurat que "la repressió no només afecta individualment, sinó també a l'entorn més proper, com la família i els amics, i també condiciona les expectatives de futur."

La diputada Vinyets afirma que l'Estat espanyol veu terrorisme on no n'hi ha, provocant una inseguretat ciutadana i perjudicat els drets democràtics de protesta. "La CUP continuarà lluitant als jutjats, al carrer i al Parlament per denunciar la utilització de la justícia en fins polítics", ha afegit.

El diputat Cornellà ha dit que la CUP - Defensem la Terra farà un seguiment exhaustiu del desplegament de la llei d'amnistia, i que mitjançant un observatori al Parlament treballaran perquè s'apliqui a totes les persones represaliades, com és el cas de la Carla i de tots els casos pendents de comarques gironines com en Joan, en Xarly, els encausats de 21 Raons o pels talls a l'AP-7 i a la Jonquera.

Els candidats de la CUP - Defensem la Terra han participat en la mobilització d'aquest vespre a la plaça del Vi de Girona per donar suport a totes les persones encausades en el cas del Tsunami Democràtic, moltes de les quals actualment exiliades.

Cornellà ha expressat el suport de la candidatura a totes les persones exiliades i ha afirmat que l'acusació de terrorisme no té cap fonament, desitjant que puguin retornar al més aviat possible.

L'acte, convocat pel grup de suport de Campmajó, ha aplegat centenars de persones i hi ha participat Campmajó de l'exili estant per videoconferència

Llegim a VilaWeb que veïns i veïnes de Girona s'han concentrat avui a les 20.00 hores a la plaça del Vi en solidaritat amb Josep Campmajó, encausat per terrorisme a l'Audiència Nacional espanyola per la causa contra el Tsunami Democràtic, que també s'ha hagut d'exiliar a Suïssa, on viu de fa vint-i-tres setmanes.

L'acte, convocat pel Grup de suport de Campmajó, ha aplegat centenars de persones. Hi ha participat Campmajó de l'exili estant per videoconferència i l'Ajuntament de Girona, entre els quals el batlle Lluc Salellas i la regidora Gemma Geis.

"No és un exili voluntari. Ens hi ha empès la repressió de l'Estat espanyol i del seu servei judicial perquè considera que tots aquells activistes que hem format part del Tsunami Democràtic, que som molts, milers, som terroristes", va dir Campmajó quan va fer públic que era a l'exili. "La nostra lluita ve de lluny, i ha d'anar molt més enllà", afegeix. "Avui porta el meu nom i cognom, porta el nom de més de cinc-cents represaliats que tenen alguna causa oberta, però que ha de portar el nom del Gerard, de l'Anna, del Pere, de la Clàudia… El nom dels nostres fills. Aquest és el sentit de la nostra lluita", digué.

El seu grup de suport ha publicat una pàgina web on recullen mostres de suport a Campmajó i on s'anunciaran convocatòries per a recollir fons per a finançar-ne l'exili. Han començat aquest dilluns amb la concentració a la plaça del Vi de Girona.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada