diumenge, 31 de març del 2024

Activitats de la setmana del 2 al 7 d'abril de 2024 a l'anònims


                     Presentació del llibre:
Los pasados de la revolución
Los múltiples caminos de la memoria revolucionaria  
Amb Edgar Straehle, autor del llibre
dimarts, 2 d'abril de 2024 a les 19 hores


De la mateixa manera que les revolucions van ser ruptures del present cap a un nou futur, també van cultivar una intensa relació amb un passat menys estudiat però no menys important. Aquesta obra s'endinsa en aquest costat retrospectiu i investiga la riquesa, complexitat i productivitat de les tradicions i memòries revolucionàries tant des d'una perspectiva històrica com  filosòfica. Per això teixeix un diàleg amb figures com Marx, Bakunin, Arendt, Lefebvre, Lefort, Bloch o Benjamin i analitza esdeveniments com les revolucions americana, francesa i russa, però també d'altres com la Revolució haitiana, la Revolució de 1848, la Comuna de París, Maig del 68 o la memòria comunera. Amb això es mostra com cada revolució s'hauria de repensar i renovar des d'uns referents que poden servir com a vehicles de reflexió, inspiració, expressió, legitimació, identificació, mobilització o reforç simbòlic.

Edgar Straehle és tècnic superior en Art i Història al MUHBA (Museu d'Història de Barcelona), professor de Filosofia de la Universitat de Barcelona i investigador del Seminari Filosofia i Gènere / ADHUC—Centre de Recerca Teoria, Gènere, Sexualitat. Llicenciat en Història, Filosofia i Antropologia, s'ha doctorat en Filosofia amb una tesi doctoral sobre Hannah Arendt i el concepte d'autoritat. La seva investigació se centra en la filosofia política, la filosofia de la història i la història de la memòria, especialment en l'època contemporània. És autor dels llibres Claude Lefort. La inquietud de la política (2017) i Memòria de la revolució (2020).
----------------------------------

Presentació del llibre:
Història dels meus límits
FUCKING NEW YORK
Amb Laura Calçada Barres, autora del llibre
Presentació, Jordi Pagès
Lectora, Arianna Bruguera
Dijous, 4 d'abril de 2024 a les 19 hores


«Fem mal per por. Un bloc enganxifós de culpa i vergonya, massa sovint invisible. Fucking New York, man. Van ser uns anys d'aventures majúscules, que són les que ens expliquen».

Fucking New York. Història dels meus límits és la memoir d'una noia que fuig a Nova York per retrobar el seu lloc al món. La ciutat, imponent i descarnada, li farà el joc de la pròpia inseguretat i ella la utilitzarà, igual que les cases on viu i les persones que troba, per escriure un relat que sempre es mou entre els extrems. El pànic acabarà quatre anys més tard quan finalment la dona es fa responsable dels seus actes i comprèn l'amor.

Laura Calçada Barres és periodista. Va néixer el 1988 a Barcelona i va llicenciar-se en Ciències Polítiques i de l'Administració a la UAB. Ha escrit per a diversos mitjans culturals i generalistes i també ha fet ràdio local. Durant uns quants anys va viure a Nova York, on va obtenir el màster de Periodisme Social per la Craig Newmark Graduate School of Journalism at CUNY. Els darrers quatre anys ha treballat en aquesta memoir.

----------------------------------

Presentació del llibre: 
QUEMAR A TRONCOSO
Inteligencia libertaria durante la guerra civil española
Amb Dani Capmany, autor del llibre
Dissabte, 6 d'abril de 2024 de 2024 a les 18 hores


Com en una guerra invisible, els serveis secrets de les forces en pugna durant la Guerra Civil Espanyola van desplegar a l'ombra un combat ferotge, ni de cap manera incruent, pel control d'una arma clau en qualsevol conflicte armat: la informació.
Serà precisament en aquest escenari —confús, perillós i sempre relliscós— on ens trobarem novament amb l'enigmàtica figura de Manuel Escorza del Val, militant anarquista vilipendiat per gairebé tots, que va estar al capdavant de la Intel·ligència llibertària fins al final de la contesa.
Amb aquest llibre, que suposa la culminació de més de cinc anys de recerca d'arxiu, Dani Capmany Sans ens submergeix en l'apassionant història, pràcticament inexplorada fins ara, de les xarxes d'espionatge al servei de les organitzacions llibertàries a banda i banda de la frontera francesa.

----------------------------

Presentació del llibre:
Crimenes mitologicos i 
La leyenda de Caronte
Amb Alex Suarez Rosàs, autor del llibre
Diumenge, 7 d'abril de 2024 a les 12 hores


El bé i el mal són les dues cares de la mateixa moneda segons convingui o segons qui jutgi aquests actes. I els qui jutgen sempre són els mateixos. No et sembla aterridor? Ubicació: Grècia, l'anomenada entrada a l'inframon. Dos joves troben per casualitat un cos desmembrat, distribuït pulcrament a l'interior de diferents vitrines il·luminades. Nous cadàvers apareixen en diferents països europeus, amb una gran similitud entre ells: la rellevància mitològica de l'escena del crim i la signatura deixada per l'assassí. El llorejat i imponent sergent Stephen Wall entra en escena, juntament amb el seu particular equip d'elit, format per una analista, un hacker, un ex militar i una excèntrica pilot d'avions, amb la missió de donar caça al més despietat, intel·ligent i peculiar assassí amb el qual mai havien bregat. Malgrat anar sempre un pas per darrere, no es rendiran fins a descobrir la veritat, encara que els condueixi a desenllaços imprevistos i desafortunats. Les preguntes s'amunteguen, però una sobresurt de la resta: Què pretén l'emmascarat anomenat Caronte? La mort és una certesa absoluta, al cap i a la fi, és l'única cosa del que podem estar totalment segurs en néixer.


 anònims
/// cerveses, menjars i pensars ///

Ricomà 57 08401 Granollers
Tel. 93 860 07 89

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada