dissabte, 16 de setembre de 2023

Sabotatge dretà espanyolista al camp de la UE Siurana

Sabotatge dretà espanyolista al camp de la UE Siurana: "Ens han vingut a preparar el camp pel debut de lliga

L'equip, molt popular a les xarxes socials per l'humor de les seves publicacions, ha denunciat diversos atacs polítics extremistes 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Siurana (Baix Fluvià, Alt Empordà, comtat d'Empúries) 16/09/2023.- Llegim a EMPORDA.INFO que la UE Siurana ha denunciat diversos sabotatges de caire extremista espanyolista a l'estadi municipal de Siurana d'Empordà. El camp de joc de l'equip de quarta catalana ha aparegut amb les xarxes de la porteria trencades i una gran pintada damunt del terreny de joc on es pot llegir: Esto es España listo

L'equip empordanès, molt popular a les xarxes socials pel contingut en clau d'humor de les seves publicacions, no ha trigat a denunciar els fets i, com era d'esperar, ha tornat a utilitzar la ironia per informar del succés: "Ens han vingut a preparar el camp pel debut de lliga. Ens l'han pintat i ens han preparat les xarxes de la porteria. El nostre enemic no juga a quarta catalana. Ens veiem el dissabte a les 17.30 al municipal de Siurana, Catalunya, (puta) ESPANYA", diu el post que han penjat a X i que ja acumula desenes de comentaris i centenars de retuits. 

Cal destacar que aquest no és el primer cop que la UE Siurana denuncia actes de sabotatge al seu camp. El 3 gener de 2022 ja van posar de manifest que s'havien trobat un atac feixista al seu camp. La UE Siurana s'havia trobat el matí d'aquell dia que algú havia entrat al seu camp per trencar les porteries. El sabotge estava signat amb petits adhesius de banderes d'Espanya, segons EMPORDA.INFO. Aleshores des de feia uns dies, el club patia un linxament digital de caire feixista després de la que havia fet a Twitter on es publicava una foto del seu equip, acompanyat de tres més (cap espanyol) amb el missatge Bones festes i puta Espanya. Hi va haver-hi reaccions espanyolistes: "Huele a cámara de gas..."; "Y que vuestras putas madres (para el que la conozca) se ahoguen con las uvas"; o "Una bomba en el centro de vuestro campo si que sería una buena fiesta". Els encarregats de portar el compte informaren que això és constant també a través de missatges directes. Per la seva banda, els jugadors de la UE Siurana no s'amagaven en dir que eren antifeixistes, fins al punt de portar-ho gravat a les noves samarretes de l'equip: Estima Siurana, odia el feixisme. Per això tenien clar, segons EMPORDA.INFO, que aquell atac al seu camp era obra de feixistes. El mateix matí ho van denunciat als Mossos d'Esquadra. 

Segons EMPORDA.INFO: "L'anonimat i immediatesa de Twitter està desenvolupant el creixement d'aquests discursos d'odi i missatges feixistes en diversos comptes, tant d'entitats i agrupacions, com de persones a nivell individual. Mostra d'això és la creixent marxa que està patint la xarxa social de personalitats polítiques, mediàtiques i de la societat civil, sobretot dones. Durant el 2021 van deixar Twitter, entre d'altres, Ada Colau, James Rhodes, Zahara, Javier Ambrossi o Dulceida". 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada