dijous, 3 d’agost del 2023

La Generalitat concedeix l’autorització prèvia al parc eòlic Galatea de la Jonquera

Cop contra la protecció del territori  

La Generalitat concedeix l'autorització prèvia al parc eòlic Galatea de la Jonquera 

Avança un dels grans projectes de capitalisme salvatge de les energies renovables que afectarà el territori de l'Alt Empordà 

Es tracta d'un tràmit més del projecte que afavoreix a les empreses de l'Ibex que especulen amb les energies renovables 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL La Jonquera (Albera, Alt Empordà, vescomtat de Rocabertí, comtat de Peralada) 03/08/2023.- Llegim a Territori Rural.cat que la Direcció General d'Energia de la Generalitat ha concedit l'autorització administrativa prèvia al parc eòlic Galatea, previst a la Jonquera (Albera, Alt Empordà, vescomtat de Rocabertí, comtat de Peralada). La infraestructura, que també afecta els termes de Cantallops, Agullana, Capmany, Biure, Pont de Molins, Llers, Figueres i Vilafant per la línia d'evacuació, tindrà una potencia de 48,94 MW i nou aerogeneradors. Una línia d'evacuació que juntament amb molinassos destruirà uns espais, una destrossa premeditada del paisatge. Es tracta d'un tràmit més del projecte que afavoreix a les empreses de l'Ibex que especulen amb les energies renovables. Afavoreix el capitalisme salvatge i el negoci de les grans empreses i posant traves a l'autoconsum i a les comunitats energètiques. 

Aquest és un nou pas per fer realitat el projecte, que ja comptava amb el vistiplau de la Generalitat a la declaració d'impacte ambiental (DIA). Els seus promotors, de fet, preveuen que estigui en funcionament a finals del 2025. La majoria d'Ajuntaments afectats han presentat al·legacions en contra durant el tràmit de consulta. 

Les multinacionals espolien el territori, ja que van a tot per la pela 

El projecte, que impulsa Enel Green Power España, suposarà una inversió d'uns 50 MEUR però els seus promotors ja han engegat –complint amb el decret de renovables- una campanya per finançar-lo amb un procés de participació local. Els interessats poden "reservar" les inversions que vulguin fer-hi, que seran d'un mínim de 500 euros i d'un màxim de 25.000. 

Les aportacions, que es podran fer a través de la Plataforma de Finançament Participatiu Fundeen, tindran una rendibilitat fixa a 10 anys del 5,8% per als municipis afectats: la Jonquera, Agullana, Capmany, Biure, Pont de Molins, Llers, Vilafant i Figueres; i d'un 5,3% per a la resta de veïns de la comarca de l'Alt Empordà, sempre que hi estiguin empadronats des de fa almenys dos anys, 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada