divendres, 28 de juliol del 2023

Les veïnes i els veïns de Selva Brava i Font Bona tallaran diumenge la C-35 per protestar pels talls d’aigua

Les veïnes i els veïns de Selva Brava i Font Bona tallaran diumenge la C-35 per protestar pels talls d'aigua 

L'Ajuntament de Llagostera demana sancions a Rec Madral pels talls d'aigua i exigeix que es restableixi el servei 

A més, el Consistori donarà suport a la manifestació de les persones afectades el proper diumenge que tallaran la C-35 per queixar-se 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Llagostera (Gavarres i Cadiretes, Gironès, comtat de Girona) 28/07/2023.- Llegim al Diari de Girona que les veïnes i els veïns de les urbanitzacions de Selva Brava i Font Bona de Llagostera (Gavarres i Cadiretes, Gironès, comtat de Girona) tallaran diumenge a la tarda l'autovia C-35 per manifestar-se en contra dels talls d'aigua que pateixen les dues urbanitzacions des de fa setmanes. La protesta veïnal es farà a partir de les set de la tarda a la gasolinera d'aquesta carretera que separa Llagostera de Vidreres. Una concentració que comptarà amb la coordinació dels Mossos d'Esquadra i amb la presència de diferents regidors de l'Ajuntament de Llagostera. 

Queixes veïnals 

Les veïnes i els veïns expliquen que «continuem amb problemes terribles pel subministrament d'aigua, que cada vegada són més greus». De fet, dimarts uns quants carrers van quedar sense aigua per una avaria en les canonades i les i els residents de les urbanitzacions també detallen que «hem arribat a estar cinc dies consecutius sense aigua» tot just fa uns dies. Aquesta situació «alarmant i insostenible» ha fet que les veïnes i els veïns enviessin un comunicat a Rec Medral demanant explicacions de la «situació actual i detallada de les causes dels talls de subministrament». Uns talls que, sovint, «arriben sense previ avís». Entre d'altres, també reclamen «indemnitzacions previstes per l'impacte en la vida de les persones» que estan patint, durant molts dies, aquests talls d'aigua. 

L'Ajuntament de Llagostera requereix que es sancionin les infraccions de Rec Madral 

Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, l'Ajuntament de Llagostera demana a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i a l'Agència Catalana de Consum que sancionin l'empresa Rec Madral per les possibles infraccions que hagin comès en la gestió del servei d'aigua, a les urbanitzacions Font Bona i Selva Brava. 

El Consistori exigeix a l'empresa que restableixi el servei que torna a estar tallat en alguns carrers i els veïns no poden disposar dels serveis bàsics. En un comunicat, l'Ajuntament reclama a Rec Madral que un cop les veïnes i els veïns tornin a tenir aigua, els avisi cada vegada que la tallin per reparar alguna afectació.  

A més, el Consistori donarà suport a la manifestació de les persones afectades el proper diumenge que tallaran la C-35 per queixar-se. 

Per deixar-ne constància, l'Ajuntament ha emès un requeriment signat per l'alcalde de Llagostera, Narcís Llinàs, en el que s'informa a Rec Madral que posaran en coneixement de l'ACA i de Consum les queixes dels veïns a més de la informació que han anat recopilant. 

'objectiu, assenyala el comunicat, és que aquests dos organismos estudiïn la possibilitat de sancionar Rec Madral per les possibles infraccions que hagi comès, derivades de la gestió del servei d'aigua. 

Cada vegada que el servei es veu afectat, l'Ajuntament activa una sèrie de mesures per tal de donar suport als veïns, com habilitar les dutxes del pavelló municipal on hi ha aigua calenta, fer pujar camions cisterna per omplir recipients amb aigua no potable per rentar plats o d'altres necessitats i subministrar garrafes d'aigua potable a les persones afectades. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada