dissabte, 29 de juliol del 2023

La justícia dona la raó a l’Ajuntament de Lloret de Mar i farà obrir el camí de Can Juncadella

La justícia dona la raó a l'Ajuntament de Lloret de Mar i farà obrir el camí de Can Juncadella 

La sentència confirma la titularitat pública del camí de ronda i posa fi a 8 anys de litigis entre l'Ajuntament i la propietat de la finca 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Lloret de Mar (la Selva marítima, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) 29/07/2023.- Segons Nova Ràdio Lloret, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) dona la raó a l'Ajuntament de Lloret de Mar (la Selva marítima, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) i les veïnes i els veïns podran passar pel camí de ronda de Can Juncalleda, segons fonts municipals. 

El TSJC farà obrir el camí de ronda sud del terme de Lloret, al seu pas per la finca de Can Juncadella. Els amos de la finca, ubicada a Cala Canyelles i vinculats a l'expresident del Kazakhstan, havien presentat un recurs en contra d'una sentència inicial, però el TSJC no l'ha admès a tràmit. 

Una resolució del Jutjat contenciós administratiu número 3 de Girona ja obligava els amos de Can Juncadella a obrir el camí al públic, cosa que l'octubre de l'any 2016 la policia local i els agents rurals van obligar a executar, però aleshores l'empresa gestora va anar posant trabes a les persones que hi passen. Fins i tot es van produir enfrontaments entre veïns i la seguretat privada contractada per vigilar la finca. A partir d'ara, amb aquesta sentència judicial, ja s'hi podrà passar. 

La decisió del TSJC és que no admet a tràmit el recurs de cassació interposat per Flinder Data, la societat titular de Can Juncadella. És una sentència important en el sentit que confirma la sentència prèvia de l'Audiència Provincial de Girona i ratifica de manera definitiva la titularitat pública del camí de Can Juncadella, que va des de Cala Canyelles fins a Cala Morisca. La propietat no pot interposar cap altre recurs en contra, segons fonts municipals. 

Aquesta sentència posa fi a 8 anys de litigis amb la propietat de la finca de Can Juncadella, els quals han donat lloc a ni més ni menys que 15 sentències (12 per la via administrativa i 3 de civils). Totes elles, favorables a l'Ajuntament. Amb aquesta sentència, per tant, queda definitivament confirmada la titularitat pública del camí. Un fet que ha estat reclamat des de fa anys pels veïns, entitats ecologistes i partits polítics, a més del Consistori. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada