divendres, 28 de juliol del 2023

Els treballadors de CATSA fan vaga per reclamar endarreriments salarials

Els treballadors de CATSA fan vaga per reclamar endarreriments salarials 

Sense fer feina durant dues hores aquest matí i una concentració a la plaça del Vi de Girona 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gavarres, Gironès, comtat de Girona) 28/07/2023.- Llegim al Diari de Girona que els treballadors de CATSA, l'empresa municipal que gestiona el servei d'abastament d'aigua potable de Girona, Salt i Sarrià de Ter (Gironès), han convocat vaga entre les 10:30 i les 12:30 hores d'avui. El Comitè de l'empresa ha intentat negociar diferents reclamacions amb la direcció diferents condicions que afirmen que estaven signades, però, de moment, no s'ha arribat a un acord pels dos temes tractats. Per aquest motiu, s'ha convocat la vaga i també una manifestació, a les onze del matí, a la plaça del Vi de Girona. 

Per una banda, no s'ha arribat a un acord en les condicions econòmiques. En primer lloc, els treballadors reclamen unes retribucions econòmiques endarrerides. Sembla que se'ls pagarà aviat la de l'1% de l'any 2022, però encara en manca una altra del 2,5% respecte a la que es va pactar a principi d'aquest any. 

En l'últim trimestre de l'any passat, l'empresa que gestionava l'aigua potable va passar de ser una empresa privada a ser municipal (pública). En ser treballadors públics els toca fer 37 hores i mitja de feina a la setmana, però en van estar fent 40 entre novembre i abril. Així, demanen que aquestes dues hores i mitja que falten, se'ls pagui amb hores extra. Per últim, quan eren treballadors de l'empresa privada que gestionava l'aigua potable, AGISSA, se'ls entregava una panera per Nadal. Ara, en ser treballadors municipals, ja no tenen aquest dret. Per això, demanen un complement econòmic per suplir aquesta panera. 

A més, demanen solucionar el tema de la calor. Sembla que l'Ajuntament està treballant en això i en l'última setmana ha donat als treballadors que feien tasques de manteniment a la via pública una quarantena de pots de crema solar. També demanen unes carpes per poder-s'hi protegir del sol. A part, es va espatllar l'aire condicionat de l'oficina de CATSA situada al carrer Ciutadans de Girona. L'aparell encara no està arreglat, i sembla que podria suplir-se per una maquinària transportable més petita. També s'està negociant que puguin teletreballar des de casa. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada