divendres, 31 de març del 2023

USTEC anuncia mobilitzacions per l’inici del curs escolar 2023-2024 i no descarta fer vaga

USTEC anuncia mobilitzacions per l'inici del curs escolar 2023-2024 i no descarta fer vaga 

"Podríem plantejar no iniciar el curs i convocar una vaga", ha alertat la portaveu del sindicat, Iolanda Segur 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gavarres, Gironès, comtat de Girona) 31/03/2023.- USTEC no descarta convocar mobilitzacions tant durant aquest últim trimestre com també coincidint amb l'inici del curs escolar 2023-2024. Aquesta és la resposta del sindicat després que el Departament d'Educació de la Generalitat hagi anunciat que el curs vinent començarà el proper 6 de setembre. "Podríem plantejar no iniciar el curs i convocar una vaga", ha dit la portaveu de la USTEC, Iolanda Segura. 

De fet, USTEC també ha avançat que al llarg d'aquest tercer trimestre la comunitat educativa farà diferents accions coincidint amb l'agenda del conseller. A més, arran del calendari escolar 2023-2024, aquestes protestes també continuaran quan el curs ja hagi acabat. "Boicotejarem el juliol", ha dit Segura, que defensa que aquest mes s'ha de mantenir únicament per a tasques de formació. 

Protesta al vestíbul d'Educació 

El sindicat ha fet l'anunci de més mobilitzacions durant una assemblea a les portes del Departament d'Educació i després que una trentena de representants hagin entrat al vestíbul de la conselleria com a protesta pel nou calendari escolar 2023-2024 i l'avançament de l'inici de curs a Catalunya. USTEC considera que el Departament que dirigeix Josep Gonzàlez-Cambray ha tirat endavant la mesura sense el consens de la comunitat educativa. 

De fet, Educació ha confirmat que es consolida l'avançament del curs escolar i que a partir del curs 2023-2024 els estudiants d'infantil, primària i secundària tornaran a les classes el quart dia laborable del setembre. 

Glòria Polls, portaveu d'USTEC-STEs a les comarques gironines, es va manifestar crítica en el mateix sentit. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada