dijous, 23 de març del 2023

L'Exèrcit d’Espanya torna a l'Expojove de Girona, però ara sense uniforme ni imatges bèl•liques

L'Exèrcit d'Espanya torna a l'Expojove de Girona, però ara sense uniforme ni imatges bèl·liques 

El Saló tindrà lloc els dies 29, 30 i 31 de març al Palau de Fires de Girona 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gavarres, Gironès, comtat de Girona) 23/03/2023.- Llegim al Diari de Girona que l'Exèrcit d'Espanya tornarà a l'Expojovede Girona. Ho farà com l'any passat, sense uniforme militar ni cap imatge que es pugui considerar bèl·lica a l'expositor. 

Després d'anys d'enrenou social, una sentència de l'Audiència de Girona va definir que els militars poden ser a l'Expojove però que ho han de fer vestits sense uniforme militar. La directora de Fira de Girona, Coralí Cunyat, ha confirmat que van demanar espai i que els militars seran al Saló. 

L'any 2018, el codi ètic de Fira de Girona , marcava que al Saló no hi podien haver imatges bèl·liques. Inicialment, l'Exèrcit espanyol va muntar l'estand amb personal vestit de civil, però a l'hora de la inauguració van aparèixer uniformats. Els anys anteriors, hi havia hagut protestes de grups pacifistes i també independentistes. El comitè executiu de Fira de Girona va sancionar aquell incompliment del codi ètic prohibint que fossin al Saló els propers tres anys. 

El Ministeri de Defensa del Govern espanyol va portar el cas als jutjats. Una primera sentència va donar la raó al Ministeri i el 2019 l'Exèrcit d'Espanya va ser al saló amb uniforme. Però es va recórrer i l'Audiència Provincial de Girona va veure excessiva la prohibició però si que va indicar que l'uniforme és una imatge bèl·lica. 

L'ExpoJove, el Saló anomenat de la formació i l'ocupació de les comarques gironines, celebrarà la seva dissetena edició els dies 29, 30 i 31 de març al Palau de Fires de Girona. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada