dissabte, 18 de març del 2023

Festa del Tren transfronterer 2023 a Vilajuïga

Festa del Tren transfronterer 2023 a Vilajuïga 

Des de la PTP, i en col·laboració amb FNAUT Occitanie, tornen a celebrar la Festa del Tren 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Vilajuïga (Sera de Rodes, Alt Empordà, comtatr de Peralada) 18/03/2023.- Des de la PTP, i en col·laboració amb FNAUT Occitanie, tornem a celebrar la Festa del Tren transfronterer 2023 el disabte 25 març, entre les 09:30 i les 20:00 hores. En aquesta ocasió, s'ha escollit com a escenari, el poble de Vilajuïga, situat a uns 12 quilòmetres al nord-est de Figueres, i conegut sobretot per la seva aigua mineral. 

La festa començarà ben d'hora, a les 9.30 h, amb l'obertura de l'exposició El Transport Públic et dona més, i amb el taller d'eficiència energètica. A partir d'aquesta hora, també podreu passar a validar la vostra inscripció, la qual vindrà acompanyada d'un petit obsequi. 

A les 10.30 h obriran la jornada Adrià Ramirez, president de la PTP; Christian Perrot, de FNAUT Occitània; i Xavier Llorente Cabratosa, Alcalde de Vilajuïga 

A continuació tindrà lloc un cicle de cinc ponències: 

"Els serveis transfronterers: ahir avui i demà" a càrrec de Joan Carles Salmerón, Terminus CET 

"L'estació urbana de Figueres: peça clau a la línia de Portbou" a càrrec de Pep Gou, IAEDEN-Salvem l'Empordà. 

"Experiències d'explotació ferroviària transfronterera" a càrrec de Daniel Pi, PTP 

"Demà, el tren a l'orient del Pirineu" a càrrec d'Enric Balaguer, Trainentêt 

"Nous projectes ferroviaris a la demarcació de Girona" a càrrec d'Estefania Molina, Comissió Tren-Tram Costa Brava 

Es farà un dinar de germanor. El dinar comptarà amb places limitades, per tant s'adjudicaran a partir de la recepció del pagament per tal de garantir-ne l'assistència. Properament se'n donaran més detalls del preu per persona i la modalitat de pagament. 

Visita tècnica a LFP Perthus 

Visitarem les instal·lacions de LFP Perthus, empresa que s'encarrega de l'operació i el manteniment del tram transfronterer de trens d'alta velocitat entre Figueres i El Voló, incloent el túnel del Pertús. Desplaçament en autobús i visita de la Base de Manteniment de Llers, i del centre tècnic situat a la localitat rossellonesa d'Albères. Les places per aquesta visita són molt limitades, pel que és imprescindible realitzar inscripció prèvia. De tornada, l'autobús farà parada a Figueres i Vilajuïga.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada