dilluns, 27 de març del 2023

Activitats de la setmana del 27 de març al 2 d'abril de 2023 a l'anònims

Presentació del còmic
REVOLUCIÓ I VIURE!
El procés de Burgos
Amb Mikel Antza, co-autor del llibre
Divendres, 31 de març de 2023 a les 18.30 hores


El procés de Burgos. Revolució i viure! És un còmic de Mikel Antza i Adur Larrea sobre l'anomenat Procés de Burgos, el consell de Guerra que va jutjar, entre el 3 i el 9 de desembre del 1970, setze persones, acusades, entre altres delictes, de pertànyer a l'organització armada Euskadi Ta Askatasuna (ETA). El procés, alhora que va suposar un desprestigi al règim franquista, va situar la lluita del poble basc a l'escena internacional.
Burgos. Desembre de 1970. Els jutges militars franquistes jutjaran setze militants d'ETA. Sis d'ells s'enfronten a la pena de mort. Què fer per salvar les seves vides? Com es pot donar a conèixer al món la repressió del País Basc? Però no només això… Aquesta novel·la gràfica, publicada en la commemoració del 50è aniversari del Procés de Burgos, ha estat creada per Mikel Antza (pseudònim de Mikel Albisu Iriarte) i l'il·lustrador Adur Larrea al voltant d'un dels fets més decisius de la
història del País Basc, i que d'alguna manera va marcar un punt d'inflexió en la pèrdua de suport
internacional del franquisme.
L'anomenat Procés de Burgos fou el consell de Guerra que va jutjar, entre el 3 i el 9 de desembre del 1970, setze persones, acusades, entre altres delictes, de pertànyer a l'organització armada Euskadi Ta Askatasuna (ETA), i que marcaria un abans i un després en la història del franquisme. Els fets jutjats representaven un atac al règim totalitari del general Franco, i tot i que no van mancar veus que demanaven un judici civil per a jutjar delictes civils, finalment, fou la justícia militar l'encarregada del procés. Tanmateix, cridava l'atenció l'elevat nombre d'encausats, així com les penes sol·licitades: sis penes de mort i 752 anys de presó.
-----------------------------
Concert-vermut
Luq Arlequin 
A Matraka
Diumenge, 2 d'abril a les 12.30 hores





 anònims
/// cerveses, menjars i pensars ///
Ricomà 57 08401 Granollers
Tel. 93 860 07 89

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada