diumenge, 12 de febrer del 2023

Pere Montagut Ferrús

Necrològica de Pere Montagut Ferrús apareguda en el periòdic tolosà "Cenit" del 13 de juny de 1989

Necrològica de Pere Montagut Ferrús apareguda en el periòdic tolosà Cenit del 13 de juny de 1989


El 12 de febrer de 2021 es va publicar que "el 12 de febrer de 1907 neix al Pinell de Brai (Terra Alta) l'anarcosindicalista Pere Montagut Ferruz". Resulta que el seu segon llinatge era Ferrús, en comptes de Ferruz. 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 12 de febrer de 1907 neix al Pinell de Brai (Terra Alta), l'anarcosindicalista Pere Montagut Ferrús --algunes fonts citen erròniament el segon llinatge com Ferruz-- 

Militant de la CNT-AIT, en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí el camp de concentració de Vernet d'Arièja, dels establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier. I en 1940 va ser enviat a treballar a les obres del pantà de Gnioure (Siguer) enquadrat en la Companyia de Treballadors Estrangers anomenada «Companyia Muñoz», on participà en la organització clandestina de la CNT i en els combats de l'Alliberament de la zona contra l'Ocupació alemanya 

Pere Montagut Ferrús: El 12 de febrer --algunes fonts citen erròniament el 12 de gener-- de 1907 neix al Pinell de Brai (Terra Alta) l'anarcosindicalista Pere Montagut Ferrús --algunes fonts citen erròniament el segon llinatge com Ferruz--. El seu pare es deia Francesc Montagut Arnal, pagès, i la seva mare, Teresa Ferrús Barrull. 

Exiliat des del febrer de 1939, milità en la CNT-AIT en l'Exili i finalment Sindicat d'Oficis Varis de la Regional Exterior de la CNT-AIT. 

Si vols llegir la seva biografia: 

[https://nordestllibertari.blogspot.com/search?q=Pere+Montagut+Ferruz]. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada