dissabte, 4 de febrer del 2023

Juan Castillo Guerrero

Juan Castillo Guerrero (1990)

Juan Castillo Guerrero (1990)


MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 4 de febrer de 1934 neix a Málaga l'anarcosindicalista Juan Castillo Guerrero 

Passà la frontera del Pirineu Oriental com emigrant i en decurs dels anys seixanta del segle XX milita en la Federació Local d'Evreux (Eure) de la CNT-AIT en l'Exili 

Juan Castillo Guerrero: El 4 de febrer de 1934 neix a Málaga (Málaga - Costa del Sol, Málaga, Andalusia) l'anarcosindicalista Juan Castillo Guerrero. El seu pare es deia Cristóbal Castillo i la seva mare, Francisca Guerrero.  

Passà la frontera del Pirineu Oriental com emigrant i en decurs dels anys seixanta del segle XX milita en la Federació Local d'Evreux (Eure, Alta Normandia) de la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT).  

Entre el 10 i el 12 de novembre de 1967 fou delegat de la CNT-AIT en l'Exili en el Congrés de l'Associació Internacional dels Treballadors (AIT) que se celebrà a Bordèu (Gironda, Nova Aquitània, Occitània).  

En morir el dictador Francisco Franco, s'instal·là amb la seva família a Màlaga i fou un dels fundadors del Sindicat del Transport de la CNT-AIT de la ciutat. Després va ser nomenat secretari de la Federació Local de Màlaga de la CNT-AIT.  

Durant els anys vuitanta del segle XX col·laborà en diverses publicacions, com ara Cenit, CNT i Tierra y Libertad.  

Entre el 12 i el 16 de gener de 1983 fou delegat en el VI Congrés de la CNT-AIT que se celebrà a Barcelona.  

Juan Castillo Guerrero va morir el 17 de juny --algunes fonts citen erròniament el 16 de juny-- de 1991 a la Creu Roja de Màlaga i va ser inhumat a Álora (Valle del Guadalhorce, Malaga, Andalusia). 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada