dijous, 2 de febrer del 2023

Francisco Bonilla Castillo

Necrològica de Francisco Bonilla Castillo apareguda en el periòdic tolosà "Cenit" del 27 de maig de 1986

Necrològica de Francisco Bonilla Castillo apareguda en el periòdic tolosà Cenit del 27 de maig de 1986



MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 2 de febrer de 1929 neix a Almería l'anarcosindicalista Francisco Bonilla Castillo 

En 1949 passà clandestinament la frontera del Pirineu Oriental amb Francesca Llonch (Frasquita Llonch), que més tard esdevingué la seva companya 

Francisco Bonilla Castillo: El 2 de febrer de 1929 neix a Almería (Comarca Metropolitana de Almería, Almería, Andalusia) l'anarcosindicalista Francisco Bonilla Castillo. El seu pare es deia Antonio Bonilla i la seva mare, Angustias Castillo.  

En 1939, amb el triomf militar franquista, el seu pare, militant de la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT), s'exilià a Àfrica i ja no el tornà a veure.  

En 1943 la seva mare va ser detinguda, empresonada i finalment executada.  

Amb dues germanes i els avis s'establiren a Barcelona. Quan era molt jove entrà a formar part de les clandestines Joventuts Llibertàries barcelonines.  

En 1949 passà clandestinament la frontera del Pirineu Oriental amb Francesca Llonch (Frasquita Llonch), que més tard esdevingué la seva companya.  

Milità activament en la CNT-AIT en l'Exili i finalment en el Sindicat d'Oficis Varis de la Regional Exterior de la CNT-AIT de Bordèu (Gironda, Nova Aquitània, Occitània).  

Acabà establert a Aisinas (Gironda, Nova Aquitània, Occitània).  

Francisco Bonilla Castillo va morir el 28 de març de 1986 en un accident a Vilanava d'Ornon (Girona, Nova Aquitània, Occitània).  

Algunes fonts confonen dades biogràfiques seves amb les de l'anarcosindicalista Francisco Bonilla Barrionuevo, nascut en 1916 a Bérchules (Bérchules, Granada, Andalusia).  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada