dissabte, 4 de febrer del 2023

Blas Fabre Domínguez

Necrològica de Blas Fabre Domínguez apareguda en el periòdic tolosà "Espoir" del 21 de maig de 1979

Necrològica de Blas Fabre Domínguez apareguda en el periòdic tolosà Espoir del 21 de maig de 1979


El 10 d'abril de 2020 es va publicar que "el 10 d'abril de 1979 mor a Sent Jòri (Alta Garona) l'anarcosindicalista Blas Fabre Domínguez. Havia nascut cap el 1907 a Épila (Valdejalón)". Ara tenim més dades: el 4 de febrer de 1907 neix a Épila (Valdejalón) l'anarcosindicalista Blas Fabre Domínguez. 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 4 de febrer de 1907 neix a Épila (Valdejalón) l'anarcosindicalista Blas Fabre Domínguez 

El 10 febrer de 1939, durant la Retirada republicana, creuà la frontera al Pirineu Oriental amb els últims combatents de la 26 Divisió (la «Columna Durruti» militaritzada i comandada per Ricard Sanz) passant pel pont internacional a Puigcerdà, en perfecta formació militar de la tropa, mentre una secció de soldats francesos els hi presentava armes d'honor, i tot passant la frontera per Llívia i la Guingueta d'Ix, i va ser internat al camp de concentració de Vernet d'Arièja, on van ser tancat junt a centenars de soldats de la 26 Divisió 

Blas Fabre Domínguez: El 4 de febrer de 1907 neix a Épila (Valdejalón, Zaragoza, Aragó) l'anarcosindicalista Blas Fabre Domínguez. El seu pare es deia Fernando Fabre i la seva mare, Mónica Domínguez. 

Si vols llegir la seva biografia: 

[https://nordestllibertari.blogspot.com/search?q=Blas+Fabre+Dom%C3%ADnguez]. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada