diumenge, 22 de gener del 2023

Pintada racista en castellà al negoci d'en Peiwu Qiu al centre de Girona

Pintada racista en castellà al negoci d'en Peiwu Qiu al centre de Girona 

S'ha trobat escrit a la porta del bar restaurant: 'Chino de mierda vete a tu país' 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gavarres, Gironès, comtat de Girona) 22/01/2023.- Llegim al Diari de Girona que el responsable del bar restaurant Nuage del centre de Girona, Peiwu Qiu, el dijous quan va anar a obrir el seu negoci al matí es va trobar amb una desagradable sorpresa. Una pintada racista a la porta del seu establiment, situat a la cantonada de la plaça Salvador Espriu i del passeig General Mendoza: 'Chino de mierda vete a tu país', en castellà. 

Qiu assegura que fins ara mai havia patit insults ni amenaces i considera que és "un atac personal" tot i que no entén el motiu. 

Ell té 30 anys. Va arribar a Girona fa vint anys i va obrir el negoci en fa quasi cinc. "He estudiat aquí, visc i treballo aquí", recorda. A més, indica que sempre ha tractat amb "respecte i educació" a tots els clients.  

La policia municipal de Girona ha fet una inspecció ocular al negoci i Qiu té previst presentar la denúncia formalment aviat. 

Alguns dels components de Guanyem Girona es van apropat fins al negoci i es van preocupat per la situació. Van donar suport a Qiu i van condemnat els fets. En un tuit, la formació va apuntar que es tractava d'un "atac racista intolerable que mereix ser condemnat i investigat com un delicte d'odi". 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada