dilluns, 9 de gener del 2023

Pablo Gabarrús Bielsa

Pablo Gabarrús Bielsa

                                                Pablo Gabarrús Bielsa

 

El 6 de gener de 2018 es va publicar que "el El 6 de gener de 1917 neix a Madrid l'anarcosindicalista Pablo Gabarrús Bielsa". Ara tenim més dades: El 9 de gener --algunes fonts citen erròniament el 6 de gener-- de 1917 neix a Madrid l'anarcosindicalista Pablo Gabarrús Bielsa. 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 9 de gener --algunes fonts citen erròniament el 6 de gener-- de 1917 neix a Madrid l'anarcosindicalista Pablo Gabarrús Bielsa 

Quan el triomf franquista a Catalunya era un fet, el 29 de gener de 1939 passà la frontera del Pirineu Oriental, camí de l'exili, i va ser internat al camp de concentració de la Platja d'Argelers de la Marenda, un dels establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier 

Pablo Gabarrús Bielsa: El 9 de gener --algunes fonts citen erròniament el 6 de gener-- de 1917 neix a Madrid (Comunitat de Madrid, Castella la Nova) l'anarcosindicalista Pablo Gabarrús Bielsa. El seu pare es deia Juan Gabarrús i la seva mare, Encarnación Bielsa, i tingué un germà, Juan Gabarrús Bielsa.  

Instal·lat a Barcelona, quan el cop militar feixista de juliol de 1936 realitzava el servei militar. Ferit al front, passà gran part de la guerra al castell de Montjuic, aleshores transformat en hospital. 

El seu últim domicili va ser a Vizille (Isera, Ôvèrgne-Rôno-Arpes, Delfinat, Arpitània). ` 

Pablo Gabarrús Bielsa va morir el 30 de juliol de 1974 al Centre Hospitalari Universitari de Grenoble a La Tronche (Isera, Ôvèrgne-Rôno-Arpes, Delfinat, Arpitània). 

Si vols llegir la seva biografia: 

[https://nordestllibertari.blogspot.com/search?q=Pablo+Gabarr%C3%BAs+Bielsa]. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada