dimarts, 10 de gener del 2023

Nysltar fa marxa enrere i retira l’ERO per acomiadar 24 treballadors

Nysltar fa marxa enrere i retira l'ERO per acomiadar 24 treballadors 

El Comitè d'Empresa celebra la decisió, malgrat que afirma que «sospitem que es durà a terme una altra mesura» 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Blanes (la Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) 10/01/2023.- Llegim al Diari de Girona que l'empresa tèxtil Nylstar de Blanes (la Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) ha comunicat aquest dimarts la tarda als sindicats amb representació al Comitè d'Empresa (CCOO, UGT i DOMUM) que retira l'ERO per acomiadar els 24 treballadors que preveia. Des del Comitè d'Empresa asseguren que no coneixen els motius de la decisió de la companyia i no tenen més informació. Esperen que demà dimecres l'empresa exposi les raons d'aquest canvi, després que el president del Comitè d'Empresa, Xavier Cherino, assegurés ahir dilluns que durant l'últim mes la «direcció no ha donat lloc a negociar res». 

De fet, dimecres al matí s'havia de celebrar la darrera trobada per negociar l'ERO, i Cherino explicava que des del Comitè d'Empresa no esperaven un canvi de posicionament en aquesta darrera reunió, fins al punt que el Comitè ja havia convocat una protesta a les portes de l'empresa per el dijous. 

Ara, el president del Comitè d'Empresa diu que, malgrat que Nylstar hagi decidit retirar l'ERO per acomiadar els 24 treballadors, «sospitem que es durà a terme una altra mesura. No podem oblidar que l'empresa té aturada la producció i aquesta decisió, en principi, no arriba per una injecció de capital que pugui solucionar la situació actual de la companyia».  

Demà dimecres, el Comitè es reuneix per analitzar quina postura mantenen a partir d'ara, així com els moviments a realitzar. 

L'empresa pretenia acomiadar el 28% de la plantilla, que actualment compta amb 84 treballadors. Els sindicats van començar aquesta setmana una campanya per pressionar a l'empresa que canviés de posicionament. De fet, el Comitè d'Empresa criticava que tots els treballadors afectats per l'expedient era personal directe de producció. A més, els sindicats lamentaven que en cap moment s'hagués argumentat els motius que obligaven a la direcció a acomiadar els treballadors. 

De fet, els membres del Comitè d'Empresa van carregar contra el model empresarial que persegueix el principal accionista de l'empresa des del 2016. Des d'aquell moment només s'estan produint unes 60 tones de fil al mes, ja que es tracta d'un material molt tècnic amb un alt valor afegit. Pels treballadors això implica un volum de treball molt baix a causa de l'especialització que no produeix llocs de treball. De fet, el 2015 la Nylstyar de Blanes produïa 1.300 tones de fil al mes i tenia una plantilla de més de 200 treballadors. Amb el canvi de model productiu, aquesta situació es va capgirar fins a la situació actual. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada