dimarts, 10 de gener del 2023

Mobilització contra Macron: la cimera a Barcelona amb Sánchez coincidirà amb una protesta sindical que es preveu històrica

Mobilització contra Macron: la cimera a Barcelona amb Sánchez coincidirà amb una protesta sindical que es preveu històrica 

Els vuit grans sindicats convoquen una vaga el 19 de gener contra la reforma de les pensions anunciada avui 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Perpinyà (Plana del Rosselló, Rosselló, comtat de Rosselló) 10/01/2023.- Llegim a VilaWeb que el Govern francès ha anunciat una reforma del sistema de pensions, que endarrereix l'edat mínima de jubilació. Com a resposta, els sindicats de l'Estat francès, que inclouen també a Catalunya Nord, han convocat una vaga, amb mobilitzacions, el dijous 19 de gener, que coincidirà amb la cimera entre el president francès, Emmanuel Macron, i l'espanyol, Pedro Sánchez, a Barcelona. 

La convocatòria l'han feta els vuit principals sindicats --CFDT, CGT, FO, CFE-CGC, CFTC, Unsa, Solidaires, FSU--, juntament amb cinc organitzacions juvenils. Protestaran contra el projecte de reforma del sistema de pensions de retribució, especialment contra el descens progressiu de l'edat legal de jubilació, de seixanta-dos anys a seixanta-quatre l'any 2030. És la primera vegada en dotze anys que totes les organitzacions sindicals alhora convoquen una protesta. 

En un comunicat publicat a les xarxes socials, després d'una reunió conjunta, la intersindical diu: "El sistema de pensions de repartiment no corre perill i, per tant, res no justifica una reforma tan brutal." Els sindicats es tornaran a reunir el 19 de gener al vespre per a decidir les mobilitzacions següents. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada