dissabte, 21 de gener del 2023

La Intersindical lamenta traves en la mobilitat del personal d’atenció primària

Protesta de treballadors de la Intersindical, ahir.

La Intersindical lamenta traves en la mobilitat del personal d'atenció primària 

El sindicat considera que hi ha un bloqueig cap a una treballadora fixa que vol canviar de CAP i l'Institut Català de la Salut es justifica en la normativa 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 21/01/2023.- Llegim al Diari de Girona que treballadores i treballadors de la Intersindical de Girona es van concentrar ahir davant del Centre d'Urgències d'Atenció Primària Güell per mostrar la seva disconformitat en la gestió de la mobilitat interna del personal fix de l'atenció primària de l'Institut Català de la Salut (ICS) de Girona. 

Concretament, exposen que el gener de l'any passat, una professional major de seixanta anys va presentar la petició de mobilitat voluntària permanent per canviar de CAP dins la Gerència Territorial de Girona. Asseguren que la normativa indica que si hi ha una vacant, s'ocuparà per un professional fix que hagi demanat canvi de centre i, en segona instància, es recorrerà a la borsa de treball d'interins. Però dos mesos més tard, l'ICS va assignar tres interinitats de la mateixa categoria que la professional sol·licitant en el centre que ella havia demanat i continua esperant el canvi de feina perquè no se li ha aprovat el trasllat.  

Des de la Intersindical lamenten que la gestió va ser «arbitrària» ja que s'hauria d'haver prioritzat la petició de la treballadora fixa, abans de recórrer a la borsa, per tal de respectar els acords que s'han anat signant al llarg d'aquests anys en les comissions de seguiment. Per tot això demanen la dimissió de la cap de recursos humans de la direcció d'atenció primària de Girona. 

A més, demanen que la persona que demana el canvi vagi al centre sol·licitat des de fa un any, seguint tots els procediments marcats. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada