divendres, 27 de gener del 2023

Francesc Rebordosa Pitarch

Cartell de SIA

Cartell de SIA


El 6 de febrer de 2016 es va publicar que "el 6 de febrer de 1998 mor a Montreal (Quebec) l'anarquista Francesc Rebordosa Pitarch. Havia nascut en 1918 al Poble Sec de Barcelona". Ara tenim més dades: el 27 de gener de 1918 neix al Poble-sec de Barcelona l'anarquista i anarcosindicalista Francesc Rebordosa Pitarch. 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 27 de gener de 1918 neix al Poble-sec de Barcelona l'anarquista i anarcosindicalista Francesc Rebordosa Pitarch 

En el decurs de primers de febrer de 1939 passà la frontera del Pirineu Oriental, camí de l'exili, per Prats de Molló i la Presta i fou tancat al camp de concentració del  Barcarès i altre tres camps, establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier.  

A finals dels anys quaranta dels segle XX col·laborà en la creació de la ràdio cenetista dirigida cap a la Península, juntament amb Josep Dot Arderiu, Raúl Carballeira Lacunza, Cabañas i altres companys 

Francesc Rebordosa Pitarch: El 27 de gener de 1918 neix al Poble-sec de Barcelona l'anarquista i anarcosindicalista Francesc Rebordosa Pitarch. El seu pare es deia Francesc Rebordosa Borrell i la seva mare, Dolors Pitarch Ortiz. Fill d'anarquista, des de molt jove milità en el moviment llibertari. 

Si vols llegir la seva biografia: 

[https://nordestllibertari.blogspot.com/search?q=Francesc+Rebordosa+Pitarch].

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada