dissabte, 28 de gener del 2023

Felip Vilella Torrelles

Necrològica de Felip Vilella Torrella publicada en el periòdic tolosà "CNT" del 29 de desembre de 1957

Necrològica de Felip Vilella Torrella publicada en el periòdic tolosà CNT del 29 de desembre de 1957


MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 28 de gener de 1902 neix a Vilanova de Segrià (Segrià) l'anarcosindicalista Felip Vilella Torrelles 

Militant de la CNT-AIT, en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental. Hagué de deixar la seva companya i els seus infants a Catalunya 

Felip Vilella Torrelles: El 28 de gener de 1902 neix a Vilanova de Segrià (Segrià) l'anarcosindicalista Felip Vilella Torrelles. El seu pare es deia Felip Vilella Segura, pagès, la seva mare, i Rita Encarnació Torrelles Torrelles.  

Milità en la Confederació Nacional del Treball (CNT.AIT) de Benavent de Segrià (Segrià). La seva companya fou Maria Torrelles Baneres.  

Durant l'estiu de 1936, amb l'esclat de la Guerra Civil, formà part del Comitè Revolucionari del seu poble natal.  

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental. Hagué de deixar la seva companya i els seus infants a Catalunya.  

En 1941 el Tribunal Regional de Responsabilitats Polítiques de Barcelona li va instruir un expedient requisant-li tots els seus béns, expedient que va ser sobresegut en 1949.  

A l'exili treballà de manobre i milità en la Federació Local de Chastelnòu del Ròse (La Droma, Ôvèrgne-Rôno-Arpes, Delfinat, Arpitània) de la CNT-AIT en l'Exili, on residia. 

Felip Vilella Torrelles va morir el 26 de novembre --algunes fonts citen erròniament el 7 de novembre-- de 1957 a l'Hospital de Montelaimar (La Droma, Ôvèrgne-Rôno-Arpes, Delfinat, Arpitània). 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada