dimecres, 28 de desembre del 2022

Les pistes de gel de Nadal, unes instal·lacions que no són sostenibles

Les pistes de gel de Nadal, unes instal·lacions que no són sostenibles 

Crítica de la CUP a la ciutat d'Olot 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Olot (la Garrotxa, comtat de Besalú) 28/12/2022.- Ara la moda municipal d'instal·lar pistes de gel els dies de Nadal. En aquest sentit llegim al diari El Punt Avui que mentre les administracions clamen al cel per l'encariment dels subministraments d'energia i van fent el canvi cap a les renovables, els governs dels Ajuntaments mantenen pràctiques contradictòries com són el desplegament dels llums de Nadal i, en algunes ciutats, les pistes de gel. En els cas de la il·luminació de festes, no transcendeixen massa crítiques, segurament perquè costa molt d'imaginar-se un Nadal en què no n'hi hagués i també perquè l'aplicació de leds i la generalització de la reducció dels horaris d'encesa han fet rebaixar la factura. 

Una altra cosa són les pistes de gel. Alguns sectors adverteixen que no són sostenibles pel seu cost en energia i en alguns indrets s'han fet campanyes en contra. S'esgrimeix, entre altres arguments, que de mitjana consumeixen 28 kWh per cada metre quadrat i cada mes de funcionament, cosa que equival –asseguren-- al consum de 39 habitatges unifamiliars durant tot un mes. 

A la ciutat d'Olot (la Garrotxa, comtat de Besalú), la pista de la plaça Major s'està convertint en un clàssic de Nadal al centre. En aquesta ciutat l'oposició municipal l'ha canalitzat sobretot la CUP: "Hem discrepat de la pista de gel des del primer dia per motius ecològics; creiem que caldria explorar alternatives per fomentar el comerç local que no contaminin ni generin tanta despesa energètica", argumenta el regidor Jordi Gasulla. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada