dimarts, 8 de novembre del 2022

Treballadores i treballadors de Bon Preu-Esclat convoca jornades de protesta sindical en diverses localitats

Conflictes sindicals a Bon Preu-Esclat a Balenyà, Barcelona i Lliçà d'Amunt 

Treballadores i treballadors de Bon Preu-Esclat convoca jornades de protesta sindical en diverses localitats 

La CGT ens recorda que el propietari de la cadena, Joan Font, és entre els 100 empresaris "més rics d'Espanya"  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL (Balenyà, Plana de Vic, Osona, comtat d'Osona) 08/11/2022.- Creixen els conflictes sindicals a l'empresa de supermercats Bon Preu-Esclat. Així, la Intersindical exigeix la readmissió de dos afiliats que van constituir una secció sindical als magatzems de logística de l'empresa a Balenyà (Pla de Vic, Osona, comtat d'Osona).  

L'empresa Bon Preu-Esclat manté en l'actualitat d'altres conflictes laborals a Catalunya. A la ciutat de Barcelona, el Sindicat d'Hosteleria, Alimentació i Comerç de la CGT ha convocat concentracions els dies 11 i 12 de novembre, a Gràcia i al Poblenou respectivament, sota el lema La plantilla de Bon Preu-Esclat diem prou!!!. La CNT del Vallès Oriental, per la seva banda, ha denunciat un acomiadament "discriminatori i antisindical" a un supermercat de Lliçà d'Amunt (Baix Montseny, Vallès Oriental). Els serveis jurídics del sindicat han aconseguit que Bon Preu-Esclat reconegui la improcedència de l'acomiadament i indemnitzi la treballadora. 

Les treballadores i els treballadors dels supermercats Bon Preu-Esclat han convocat dues concentracions per protestar sindical contra les seves condicions laborals. Segons han informat en un comunicat de CGT, les protestes a Barcelona tindran lloc divendres 11 de novembre entre les 10:00 i les 12:00 hores al carrer Pi i Margall núm. 22-24 i per dissabte 12 de novembre està previst que la concentració es produeixi a la seu de l'empresa al carrer Llull núm. 200 a la mateixa hora. 

En el comunicat, CGT exigeix "un conveni just amb una pujada salarial i revisió de l'IPC real". En aquest sentit, expliquen que la pujada d'un 3,5% "és totalment insuficient" a causa de "la pèrdua de poder adquisitiu" que "supera el 15% el darrer any i mig". 

No són aquestes les úniques reivindicacions de la CGT, que també exigeix per a les treballadores i als treballadors "igual salari, independentment de la província on es treballi". A més, rebutgen "les diferents condicions de treball als nous contractes" i reclamen el reconeixement "de qui treballi a la costa". A això afegeixen que les i els que treballin al torn de nit puguin cobrar cada hora com a nocturnes i demanen que s'acabi a la "pressió que pateixen" aquestes treballadores i aquests treballadors. 

A la mateixa nota la CGT ens recorda que el president del grup, Joan Font, "és notícia aquesta setmana per estar entre les 100 persones més riques d'Espanya, amb un patrimoni de més de 300 milions d'euros". I denuncien la "anegativa d'aquests personatges a repartir aquesta riquesa entre els que la generen, la plantilla de la seva empresa". 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada