dissabte, 12 de novembre del 2022

El cop definitiu a la Pineda d'en Gori

El cop definitiu a la Pineda d'en Gori 

#NiUnPamMésDeCiment a la Costa Brava! 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Palamós (Gavarres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona) 12/11/2022.- Després de més d'un any, l'Ajuntament de Palamós (Gavarres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona) està a punt de donar la llicència per a la construcció del tercer edifici a la part Nord de la Pineda d'en Gori. 

Durant aquests mesos el projecte de construcció s'ha trobat amb diferents informes desfavorables, tot i així, l'Ajuntament de Palamós segueix amb la intenció d'autoritzar un tercer edifici que inclou una zona d'aparcament i una piscina, el que malmetrà de forma definitiva aquesta meravellosa pineda mediterrània. 

Aquest tercer edifici encara estarà més a prop de l'entorn de protecció del Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN) de Cala S'Alguer i serà una clara agressió als boscos i les pinedes del voltant, inclòs el poblat ibèric situat de la platja de Castell. 

Aquest despropòsit no respon a les necessitats de primer habitatge o d'habitatge d'interès social de les persones que viuen a Palamós, sinó que respon als interessos de constructors i promotors que només tenen en compte els guanys que poden obtenir. 

L'Ajuntament de Palamós té la possibilitat d'evitar la construcció d'aquest edifici, ja que encara no hi ha res construït, ni s'han fet els fonaments.  

La manera d'evitar-ho seria comprant aquest tros de pineda que mai hauria d'haver estat urbanitzable, una pineda que tant el poble de Palamós com la gent que estima aquest entorn volem salvar. 

Des de Salvem la Pineda d'en Gori i SOS Costa Brava seguiran lluitant per preservar els retalls de boscos que segueixen lliures de ciment a la Costa Brava, com és aquest cas. 

#NiUnPamMésDeCiment a la Costa Brava! 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada