dilluns, 7 de novembre del 2022

Aglomeracions i retards a Renfe en el primer dia de vaga de la CGT


















Aglomeracions i retards a Renfe en el primer dia de vaga de la CGT 

La vaga de CGT es repetirà el divendres d'aquesta setmana, 11 de novembre, amb l'objectiu d'aconseguir millores salarials 

Als trens de llarga distància i AVE hi ha hagut cancel·lacions, però s'han reubicat la majoria de persones afectades 

Crida de CGT a l'increment de les lluites i vagues contra la inflació 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 07/11/2022.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, avui dilluns ha estat un matí amb algunes aglomeracions i retards als trens de Renfe per la vaga de maquinistes de la CGT. Els serveis mínims han fixat que a les hores punta circulin dos de cada tres trajectes programats, mentre que en la resta de la jornada es mantenen un de cada tres trens. Pel que fa a llarga distància i Alta Velocitat, l'aturada ha provocat algunes cancel·lacions a primera hora del matí, però la majoria dels viatgers afectats s'han pogut reubicar. 

De fet, en el cas dels de Llarga Distància Convencional i Alta Velocitat s'han garantit un 72% dels trens i en els Avant un 65%, segons fonts de Renfe, les quals diuen que aquest dilluns els serveis mínims s'han complert. La vaga es tornarà a repetir el divendres 11 de novembre. Els horaris es poden consultar a la pàgina web i les aplicacions de Rodalies i Renfe. 

Aglomeracions i retards a Renfe 

Les usuàries i els usuaris que han arribat a l'estació barcelonina de Sants a primera hora del matí han assegurat que els trens anaven molt plens. En algunes estacions el personal de seguretat no deixava pujar a més gent als trens. Tot i que la majoria de viatgers eren conscients que hi havia programada una vaga i han anat amb més antelació a les estacions, alguns no han pogut evitar patir afectacions.  

En canvi, als trens de llarga distància i alta velocitat l'aturada de la CGT no ha tingut tanta afectació. A primera hora del matí s'han cancel·lat alguns trajectes, però s'han pogut reubicar la majoria de viatgers en altres trens programats durant aquest dilluns. 

La vaga convocada per la CGT no ha comptat amb el suport de CCOO, UGT i Semaf, tres sindicats que van desconvocar-la perquè la direcció de l'empresa va desbloquejar la negociació del conveni col·lectiu. El passat divendres aquests tres sindicats de maquinistes i l'empresa Renfe van signar un nou conveni per als pròxims tres anys, que fixa, entre altres, una pujada del salari del 3,5% amb efectes retroactius des de l'1 de gener per al 2022. 

La vaga de CGT es repetirà el divendres d'aquesta setmana, 11 de novembre, amb l'objectiu d'aconseguir millores salarials. 

Crida de CGT a l'increment de les lluites i vagues contra la inflació [22/10/2022] 

La CGT a la classe treballadora de Catalunya.  

L'increment de la inflació a l'entorn de dos dígits ha vingut per quedar-se un bon període de temps, valors encara més elevats en aliments i productes bàsics. Les polítiques monetàries encara afegiran més patiment, amb actualitzacions sobtades de les quotes mensuals de deutes hipotecaris. L'accés a la vivenda de lloguer està a màxims històrics. Els salaris, en termes de capacitat adquisitiva real, estan en caiguda lliure. Mentre la patronal diu que no pot pagar l'IPC, la realitat és que el 87% de la inflació és deguda al trasllat dels costos energètics i a l'increment dels beneficis empresarials. 

Aquesta situació és molt greu i es tradueix en un empobriment generalitzat a la classe treballadora sobre el que hem d'actuar decididament. 

La millor forma de fer-ho és, incrementant el nivell de conflicte allà  on es batalla directament amb qui acorda els increments salarials: als centres de treball, amb plantilles i sectors reaccionant davant aquestes conseqüències. I continuant aquestes lluites amb un cicle de conflictivitat als carrers que pressioni governs i patronals. Si no hi ha processos de lluita a les empreses, hi haurà empobriment generalitzat. 

Recentment la plantilla de TMB ha assolit increments importants que aturaran la pèrdua de poder adquisitiu: Que ningú ho dubti, sense un programa de vagues hagués estat impossible. 

Fem una crida a seccions sindicals, i a la classe treballadora al seu conjunt, a organitzar-se i iniciar processos de lluita a la seva empresa, afavorint les condicions necessàries per fer valdre el nostre dret a tenir salaris dignes. Ningú ens ho regalarà, l'agitació i la vaga són claus per a evitar l'austeritat. 

Que un sector en lluita animi als altres, que una vaga animi a altres i que aquestes siguin l'expressió real de la lluita de la classe treballadora contra la pèrdua de poder adquisitiu i l'escassetat. S'acosta una altra crisi econòmica i aquest cop no estem disposades a pagar-ne les conseqüències.   

Des de la CGT de Catalunya fem una crida decidida a iniciar un nou cicle de lluita. 

Companyes, companys, a les vaga que ja és hora! 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada