diumenge, 2 d’octubre del 2022

Unes 500 persones en la manifestació independentista de Girona contra la "covardia i submissió" del Govern de la Generalitat

Cremen un ninot amb la imatge de Pere Aragonès a Girona (Twitter)


Unes 500 persones en la manifestació independentista de Girona contra la "covardia i submissió" del Govern de la Generalitat 

Des del CDR Girona es llegeix un manifest criticant ERC, Junts i la CUP per "menystenir del tot el mandat de l'1-O" 

Acció independentista davant la seu a Girona de la Generalitat cremen un cubell de deixalles amb un ninot de Pere Aragonès i una bandera monàrquica espanyola que l'acompanyava 

La marxa del CDR Girona era encapçalada per una pancarta que deia '5 anys d'una gran estafa. Polítics de merda' 

Al migdia hi va haver un dinar solidari en suport de Carla Costa, que s'enfronta a dos anys i sis mesos de presó 

Actes de l'1-O en molts municipis, com ara Cornellà de Terri, la Pera, Olot o l'Escala 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 02/10/2022.- Llegim al diari El Punt Avui que unes 500 persones, segons fonts de l'Ajuntament, van participar, ahir al vespre, en la manifestació convocada pel CDR Girona i que va sortir de la plaça U d'Octubre per transcórrer pel centre de la ciutat i el Barri Vell, encapçalada per una pancarta que deia '5 anys d'una gran estafa. Polítics de merda', fins arribar a la seu a Girona de la Generalitat, on es va llegir un manifest en què es van criticar ERC, Junts i la CUP: "Anàvem per bon camí, però ens vam trobar un obstacle al mig, una llosa prou pesada: el Govern de la Generalitat", es va destacar en el manifest. En aquest punt, es va cridar lemes en contra la classe política: "Polítics, cabrons, torneu-nos els escons" i "Govern dimissió". "Som aquí per dir prou, perquè un Govern de la Generalitat que no respecta, no ens representa", va concloure el text que es va llegir.  

La manifestació del CDR Girona es va acabar amb la crema d'un contenidor amb un ninot del president Pere Aragonès i una bandera monàrquica espanyola que l'acompanyava. A més, van empaperar els vidres de l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC) amb cartells de "còmplices" amb el logotip dels Mossos d'Esquadra.  

Aquesta manifestació convocada pel CDR Girona era un dels actes organitzats en la jornada commemorativa dels cinc anys de l'1-0 a la demarcació. 

A Cornellà de Terri 

Un dels municipis on es va celebrar l'1-O va ser Cornellà de Terri, on, fa cinc anys, va votar el llavors president de la Generalitat exiliat, Carles Puigdemont. L'acte a Cornellà de Terri va comptar amb la presència del que era conseller, en Joaquim Forn.  

A Salt, a primera hora, es va fer una concentració i una posterior marxa per l'alliberament convocada per Desobediència Civil.  

El grup de suport a Carla Costa va celebrar un dinar popular i solidari a la plaça Josep Pla, de Girona. Aquesta educadora social de 24 anys encara està pendent de judici, que es preveu que serà el 14 novembre. Acusada de desordres públics, Costa s'enfronta a una petició de dos anys i sis mesos de presó i una responsabilitat civil de 34.000 euros. 

A la Pera 

A la Pera es va inaugurar oficialment la plaça U d'Octubre, seguit d'una projecció de vídeos i un berenar convidat per la caixa de la resistència del CDR del municipi.  

A la ciutat d'Olot 

A Olot, i durant tot el dia es va poder veure una exposició d'estelades recuperades. 

A l'Escala, la  Coral Groga en l'acte del Consell Local del CxRC 

Segons recull la Redacció de Tramuntana Vermella Mai, a la plaça de l'ajuntament de la vila de l'Escala ahir dissabte hi va haver una concorreguda concentració, a les 10 del matí, convocada pel Consell Local del Consell per la República Catalana, on es va repartir un manifest local d'aquest per l'ocasió i una gran bandera estelada vermella, signada com L'Escala, cobria el sòl de la plaça, que a la part de ponent, davant la porta de la casa de la vila, hi havia una taula amb una urna de l'1-O que s'utilitzà duran el referèndum al col·legi electoral del CER. Durant una hora, es tornà a fer una cantada reivindicativa popular de la Coral Groga que acabà amb el cant de L'Estaca i Els Segadors. Es llegí el manifest. Tot seguit, a les 11 del matí, amb paperets conservades del referèndum la gent va votar de nou el Sí a la República Catalana en la esmentada urna. 

Després, es penjà la gran estelada a una façana de la Mar d'en Manassa, que es veia des de la Punta i la part de llevant de la Platja de les Barques. 

Finalment, un autobús organitzat pel Consell Local del Consell per la República Catalana partí cap a Barcelona per poder participar a l'acte de l'Arc de Triomf. 

La marxa del CDR Girona era encapçalada per una pancarta que deia '5 anys d'una gran estafa. Polítics de merda' 

Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, ahir al capvespre durant una manifestació a Girona convocada pel CDR local es va criticar la "covardia i submissió" del Govern de la Generalitat i es va cremat un ninot del president Pere Aragonès, a qui van posar dins un contenidor juntament amb una bandera monàrquica espanyola i un cartell de deia "Taula de Diàleg".  

La manifestació, que va sortir de la plaça de l'U d'Octubre, va transitar per bona part del centre de Girona fins arribar davant la seu de la Delegació del Govern. Durant tot el recorregut es van cridar consignes com "Sols el poble salva el poble" o "Visca la terra lliure". Davant la façana de la Delegació del Govern de la Generalitat, diversos manifestants van enganxar cartells, van fer pintades i abans de cremar el ninot van llegit un manifest criticant ERC, Junts i la CUP per haver "menystingut del tot el mandat de l'1-O". 

La manifestació convocada pel CDR Girona havia sortit des de la plaça de l'U d'Octubre a quarts de vuit del vespre. L'encapçalava una pancarta amb el lema '5 anys d'una gran estafa. Polítics de merda' i un contenidor verd, que arrossegaven uns manifestants vestits de negre i encaputxats. Representava la Taula de Diàleg, a dins hi havia un ninot del president del Govern de la Generalitat i també una bandera monàrquica espanyola. 

Des de la plaça U d'Octubre, la manifestació es va enfilar cap a la Gran Via Jaume I, va arribat fins a la plaça Independència i, des d'aquí, van creuar el riu en direcció l'Argenteria, la Rambla i la plaça de Catalunya fins arribar davant la Delegació del Govern de la Generalitat. Durant el recorregut, van corejar consignes com "Visca la terra lliure", "Fora les forces d'ocupació", "Junts i Esquerra, se'ns acaba la paciència", "Fora les forces d'ocupació" o "Sols el poble salva el poble". 

Quan van arribat a la Delegació del Govern de la Generalitat, diversos dels manifestants --tots, encaputxats-- van enganxar cartells i van fer pintades a la façana de vidre. Després, un portaveu del CDR Girona va llegir un manifest reivindicant l'esperit de l'1-O i molt crític amb els polítics. 

"Som aquí per renovar el compromís de l'1-O, per assolir allò que definitivament pot capgirar la situació del nostre país i aturar la repressió dels jutges feixistes, les institucions neofranquistes i, massa sovint, també de la Generalitat", recollia l'escrit. "Anàvem pel bon camí, però ens vam trobar un obstacle, una llosa prou pesada, el Govern de la Generalitat", afegia. 

El manifest criticava el Govern de la Generalitat, "liderat per aquest autèntic ninot que es diu Pere Aragonès rodejat d'una nebulosa fosca que es diu ERC" i també "la crossa de Junts que el manté a lloc". El CDR Girona també va ser incisius amb la "nul·la incidència de la CUP en la presa de decisions", cosa que per al comitè gironí suposa que els polítics "es prenen amb total menysteniment el mandat de l'1-O". 

"Covardia i submissió" 

"El poble tenia el camí ben marcat i l'objectiu era realitzable, només és qüestió de temps, de pressió i de perseverar en la lluita", va assegurar el CDR Girona. I aquí, el manifest va reivindicar "la valentia" que van suposar "les mobilitzacions postsentència". "Des del poble som valents, a diferència dels líders polítics que només han demostrat covardia i submissió", recollia l'escrit. 

Per últim, el CDR Girona també va criticar el "paper repressor" dels Mossos d'Esquadra, abans d'encendre el contenidor amb el ninot de Pere Aragonès a dins. Mentre cremava, la gent aplegada cantava els himnes d'ElsSegadors i La Internacional; i després, la concentració davant la Delegació de la Generalitat es va disgregar. 


Els manifestants cremant el contenidor pel diàleg amb un ninot que representava el president Aragonès

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada