dijous, 20 d’octubre del 2022

SOS Palafrugell i SOS Costa Brava presenten al·legacions contra el Projecte d’Urbanització a Aigua Xelida

SOS Palafrugell i SOS Costa Brava presenten al·legacions contra el Projecte d'Urbanització a Aigua Xelida 

Aquest és el tercer escrit que es presenta a l'Ajuntament de Palafrugell 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Palafrugell (Gavarres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona) 20/10/2022.- Segons Ràdio Capital de l'Empordà, les entitats SOS Palafrugell i SOS Costa Brava van presentar dimarts passat el tercer escrit d'al·legacions a l'Ajuntament de Palafrugell (Gavarres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona) per la urbanització d'Aigua Xelida que s'està construint on abans hi havia el bosc d'Aigua Xelida. Ambdues entitats ja havien presentat a l'Ajuntament al·legacions durant el mes de juny i juliol contra el Pla de Millora Urbana, però aquesta tercera al·legació es fa contra el Projecte d'Urbanització. 

L'al·legació demana d'una banda que es paralitzi la tramitació del Projecte d'Urbanització i, també, del Projecte de Millora Urbana. Eduard de Ribot, advocat i portaveu de SOS Costa Brava, explica que aquesta suspensió respon a l'acord de suspensió de llicències a la zona de la costa que es va impulsar el passat mes de maig. 

A més, Eduard de Ribot recorda que encara no s'ha aprovat el Pla de Millora Urbana d'Aigua Xelida, per tant, no es pot aprovar el Projecte d'Urbanització. El que ha fet l'ajuntament és aprovar inicialment ambdós plans, segons explica l'advocat de SOS Costa Brava. Eduard de Ribot afirma que des d'ambdues associacions porten fent al·legacions al consistori des de l'any 2008 en zones com la d'Aigua Xelida i encara no han rebut resposta. 

Des de SOS Palafrugell i SOS Costa Brava, en una publicació a Instagram, invoquen que no es pot aprovar el Projecte d'Urbanització sense abans haver aprovat el Pla de Millora Urbana que el legitima i l'habilita. També invoquen l'excés de pendents, la naturalesa forestal, la inexistència d'aixecament topogràfic, la manca d'Estudi geotècnic, entre d'altres arguments. 

A més, insten que s'incorpori aquest àmbit als sectors i polígons que han estat objecte de suspensió recent per part de l'Ajuntament de Palafrugell, doncs l'àmbit té les mateixes característiques d'aquells suspesos. 

Eduard de Ribot recorda que des del Consistori es van comprometre, en un debat convocat per SOS Costa Brava i SOS Palafrugell l'any 2018, a estudiar l'ús de terrenys com aquest que s'està transformant a la zona d'Aigua Xelida. A més, l'advocat demana que s'estudiï la possibilitat de crear el patrimoni públic de sòl per que es pugui preservar i es deixi d'urbanitzar en zones com la del bosc d'Aigua Xelida. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada