dimarts, 18 d’octubre del 2022

Cent ingressos més al Principat de Catalunya per covid-19

Cent ingressos més al Principat de Catalunya per covid-19 

El Departament de Salut declara un total de 540 persones hospitalitzades, 16 a les UCI 

L'Atenció Primària diagnostica 4.709 casos entre el 10 i el 16 d'octubre 

Cabezas crida a accelerar una vacunació continguda 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 18/10/2022.- Segons les agències, el nombre de persones hospitalitzades torna a superar el mig miler al Principat de Catalunya mentre els contagis baixen però es mantenen a prop dels 5.000 setmanals. Així, el Departament de Salut ha declarat 100 ingressos més per covid-19, xifra que suposa un total de 540 persones hospitalitzades. Són dades entre el 10 i el 16 d'octubre.  

D'altra banda, hi ha 16 persones a les Unitats de Cures Intensives (UCI) --tres més en relació amb les dades de la setmana passada-- i 9 persones mortes declarades en aquest període (set de les quals de més de 80 anys).  

Pel que fa als casos positius diagnosticats per l'atenció primària, se n'informa de 4.709 més en una setmana. L'anterior, entre el 3 i el 9 d'octubre, van ser 5.086 casos positius. Amb aquestes magnituds, la taxa de casos per 100.000 habitants baixa a 66. 

Cabezas crida a accelerar una vacunació continguda 

Llegim al diari El Punt Avui que la doble vacunació de grip i covid-19 es va obrir ahir als tres milions de catalans que tenen més de 60 anys o que es troben en estat gestacional o amb alguna condició de risc que podria complicar aquestes malalties. Davant l'evidència que la campanya ha començat amb menys vigor que en edicions anteriors, la secretària de Salut Pública de la Generalitat, Carmen Cabezas, insisteix en la crida a renovar la protecció immunitària amb les noves vacunes disponibles, ja adaptades a les versions d'òmicron que estan actualment en circulació al país. En la franja de majors de 80 anys la vacunació va començar fa unes setmanes i, segons dades de Salut, hi ha un 38% de població que ja ha rebut l'administració de la quarta dosi. 

Els marcadors de covid-19 al país marquen un lleu repunt, però encara són a nivells molt baixos (setze malalts crítics) i lluny dels que s'aprecien en altres punts del continent. "Malgrat que tenim unes xifres contingudes, el més probable és que veiem que comencin a augmentar com ha passat ja a Europa", pronostica Cabezas. 

Ahir al matí al CAP Sant Rafael, que atén uns 30.000 barcelonins, ja hi havia cua de persones que havien demanat cita dies enrere per ser immunitzades. La Rosa i la Teresa, mare i filla de 101 i 77 anys, esperaven per la doble punxada, mentre que en Joan, de 87, només volia rebre la de la covid-19.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada