divendres, 19 d’agost del 2022

Vox aprofita el 17-A per treure a passejar la seva islamofòbia

Vox aprofita el 17-A per treure a passejar la seva islamofòbia 

La formació d'extrema dreta va votar en contra de la creació d'una comissió d'investigació sobre el paper del CNI en els atemptats 

Diverses entitats reclamen a la UE que s'investigui i aclareixi els dubtes dels atemptats del 17-A 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Ripoll (Ripollès, comtat d'Osona) 19/08/2022.- Llegim a La República que el 17-A va deixar 16 morts i centenars de víctimes psicològiques que mereixen respecte i conèixer la veritat. Així mateix, l'atac mortal gihadista va augmentar l'estigma de la comunitat islàmica a Catalunya i avui dia, cinc anys després, continua servint de pretext per l'extrema dreta que l'aprofita per difondre les seves consignes racistes i xenòfobes. 

En ple homenatge a les víctimes de l'atemptat, Vox ha assegurat que el problema que "tots pretenen silenciar" és la "creixent islamització de Catalunya". "Exigim al Govern de la Nació que acabi amb la seva política de fronteres obertes", va bramar el president del grup ultradretà Vox al Parlament de Catalunya, Ignacio Garriga, tot i que els gihadistes no eren nouvinguts. Igualment, es va adreçar al Govern de la Generalitat per reclamar mesures contra la comunitat islàmica perquè considera que posen "en risc la nostra vida, la nostra manera de viure, i, en definitiva, la nostra llibertat". 

Cal recordar --sobretot quan parlen de "silenciar"-- que el gener la formació de Santiago Abascal es va aliar amb PSOE i PP per rebutjar la creació d'una comissió d'investigació sobre el paper del CNI en els atemptats del 17 d'agost de 2017 a Barcelona i Cambrils. Vox s'omple la boca d'islamofòbia, però a l'hora d'esclarir els fets són els primers a callar. 

Diverses entitats reclamen a la UE que s'investigui i aclareixi els dubtes dels atemptats del 17-A 

Diverses entitats reclamen a la Unió Europea que s'investigui i aclareixi els dubtes dels atemptats del 17-A. Silenci al Govern espanyol i versions contradictòries al si de les institucions catalanes. Per això, la plataforma 17-A Exigim Responsabilitats va convocar el 17 d'agost una concentració davant la seu a Barcelona de la Comissió Europea per a reclamar que la Unió Europea intervingui i exigeixi responsabilitats, arran de les acusacions que relacionen el CNI amb els autors dels atemptats, coincidint amb el 5è aniversari del fets amb els actes d'homenatge a les víctimes. A la mobilització, que va ser nombrosa, si van sumat diferents entitats i institucions independentistes, com ara el Consell per la República Catalana, l'Assemblea Nacional Catalana i els CDR.  

A la tarda, a partir de les set, diferents entitats i plataformes veïnals també van convocar una concentració a la plaça del Rei de Barcelona. 

Representants de la plataforma van llegir un manifest contundent dirigit a les institucions europees. Van afirmar que la confirmació que darrere dels atacs gihadistes del 17-A hi hagués el servei d'intel·ligència espanyola (CNI) implica una necessària resposta clara i que es depurin responsabilitats. Diuen arran dels casos recents de l'espionatge amb Pegasus, les revelacions de l'ex-comissari Villarejo, les conspiracions de l'ex-ministre d'Interior espanyol pel PP Jorge Fernández Díaz, es fa palès que el 17-A fou un crim d'Estat. 

També van apuntat a l'anunci que va fer l'ex-ministre d'Afers Estrangers García Margallo, en declarar als mitjans de comunicació "A l'agost passaran coses a Catalunya". 

Un crim que apunten que ja va ser anunciat prèviament "per l'ex-ministre d'Afers Estrangers García Margallo, en declarar als mitjans de comunicació "A l'agost passaran coses a Catalunya"". "Ens agradaria conèixer quins passos s'han efectuat fins ara, per tal d'exigir responsabilitats i que es jutgin tots aquells càrrecs i responsables que van organitzar i preparar aquella massacre", han demanat. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada