dijous, 18 d’agost del 2022

Gregorio Ortíz Martínez

Necrològica de Gregorio Ortiz Martínez apareguda en el periòdic tolosà "Cenit" del 15 de gener de 1985

Necrològica de Gregorio Ortiz Martínez apareguda en el periòdic tolosà Cenit del 15 de gener de 1985


 

El 18 d'agost de 2020 es publicà que "el 19 d'agost de 1916 neix a Huéscar (Granada) l'anarcosindicalista Gregorio Ortíz Martínez". Ara tenim més dades: neix el 18 d'agost de 1916 a Huéscar. 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 19 d'agost de 1916 neix a Huéscar (Granada) l'anarcosindicalista Gregorio Ortíz Martínez  

Després de la campanya de Catalunya amb la 26 Divisió de l'Exèrcit Popular de la República Espanyola, el 10 febrer de 1939, durant la Retirada republicana, creuà la frontera al Pirineu Oriental amb els últims combatents de la 26 Divisió (l'antiga «Columna Durruti» militaritzada i comandada per Ricard Sanz) passant pel pont internacional a Puigcerdà, en perfecta formació militar de la tropa, mentre una secció de soldats francesos els hi presentava armes d'honor, i tot passant la frontera per Llívia i la Guingueta d'Ix, patí el mateix destí que els seus companys de columna. Va ser internat a la Tur de Querol i al Fort de Montlluís i després tancat com els seus companys de la 26 Divisió a diversos camps de concentració establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier 

Gregorio Ortiz Martínez: El 18 d'agost de 1916 neix a Huéscar (Comarca de Huéscar, Granada, Andalusia) l'anarcosindicalista Gregorio Ortíz Martínez. El seu pare es deia José Ortiz Romo i la seva mare, Consuelo Martínez García. 

Si vols llegir la seva biografia: 

[https://nordestllibertari.blogspot.com/search?q=Gregorio+Ortiz+Mart%C3%ADnez]. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada