dimecres, 10 d’agost del 2022

Albert Boadella premiat en 2019 per una plataforma de la secta secreta ultracatòlica d’extrema dreta i antisemita El Yunque

Albert Boadella premiat en 2019 per una plataforma de la secta secreta ultracatòlica d'extrema dreta i antisemita El Yunque 

Es tracta de l'associació fonamentalista religiosa Hazte Oir  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL [Corresponsal] Jafre (Baix Ter, Baix Empordà) 10/08/2022.- L'associació fonamentalista catòlica Hazte Oir (OH) pertany a la secreta ultracatòlica d'extrema dreta i antisemita El Yunque (veure: De los Neocon a los neonazis. La derecha radical en el Estado español. Informe coordinado por Miquel Ramos, Rosa Luxemburg Stiftung, Madrid, setembre 2021) i cada any atorga uns premis a persones i institucions que considera properes als seus postulats extremistes dretans. L'any 2019, entre altres, va ser premiat l'actor i director de teatre Alber Boadella (p. 401 del llibre coordinat per Miquel Ramos en el capítol 7, Fundamentalismo religioso, a cura de Roman Cuesta), establert al poble de Jafre, al Baix Ter (Baix Empordà). 

El Yunque afirma que defensa la religió catòlica els que considera els seus adversaris, el comunisme, el poble jueu i la maçoneria. I declara que vol aconseguir la instauració mundial del "Regne de Déu a la Terra" i per això vol evangelitzar des de la seva infiltració dels seus membres en l'Església Catòlica i les institucions púbiques fins arribar a les més altes esferes del poder polític, tot inspirant-se en l'obra La Ciutat de Déu, del teòleg Agustí d'Hipona (veure El Yunque. La ultraderecha en el poder, Álvaro Delgado Gómez, Plaza & Janés, 2003). Actualment, a l'Estat espanyol aquesta secta secreta nascuda a Mèxic constitueix el fonamentalisme religiós ultradretà que propaga el partit parlamentari Vox. L'establiment de la secta El Yunque a l'Estat espanyol es diu que va ser finançat per la família Ruiz Mateos (segons un article del periodista J. L. Lobo, publicat a El Confidencial, 13/03/2012). 

El llibre De los Neocon a los neonazis, publicat per l'entitat Rosa Luxemburg Stiftung [www.rosalux.es] ha estat finançat pel Ministeri Federal de Relacions Exteriors del Govern alemany.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada