dissabte, 9 de juliol del 2022

Bombers de Girona seran jutjats per un tribunal popular per haver participat en les mobilitzacions independentistes de la tardor del 2017

Bombers de Girona seran jutjats per un tribunal popular per haver participat en les mobilitzacions independentistes de la tardor del 2017 

El jutjat d'instrucció resol la via del jurat popular per la presència del delicte de "malversació" 

Set bombers s'hi oposen 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 09/07/2022.- Llegim al diari El Punt Avui que els vuit membres dels Bombers de la Generalitat de la caserna de la ciutat de Girona, investigats per haver participat en les mobilitzacions independentistes de la tardor del 2017, seran jutjats per un tribunal popular. Així ho ha decidit el Jutjat d'Instrucció Número 2 de Girona, encarregat d'investigar el cas, pel fet que un dels delictes que s'atribueixen als bombers és el de malversació, i aquest és un dels que es reserven per al tribunal del jurat. L'altre delicte de la causa és el d'abandonament del lloc del treball i, segons el jutge, hi ha una connexió entre els dos tipus que fa que el cas s'hagi de ventilar pel tribunal popular. 

En contra d'aquesta posició s'han manifestat l'advocat de la Generalitat que porta la defensa de set dels vuit acusats. Aquests estan acusats d'abandonament del lloc de treball i només el comandament Francesc Antoni Valdepeñas és acusat de malversació. 

A més, l'advocat dels set bombers nega que aquests hagin comès cap delicte i demana el sobreseïment. El comandament acusat de malversació també n'ha demanat l'arxivament. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada