dissabte, 18 de juny del 2022

SOS Costa Brava reclama salvar 60 pinedes i retalls de bosc per projectes urbanístics

SOS Costa Brava reclama salvar 60 pinedes i retalls de bosc per projectes urbanístics 

L'entitat fa una acció a Platja d'Aro on es preveu ampliar la marina amb 270 amarradors i 340 habitatges 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Castell - Platja d'Aro (Vall d'Aro, Baix Empordà, comtat de Girona) 18/06/2022.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, SOS Costa Brava reclama a la Generalitat crear "amb urgència" el Conservatori del Litoral per salvar 60 pinedes i retalls de bosc que es troben "en perill" per "l'especulació urbanística". L'entitat assegura que la creació d'aquest organisme públic, que ha de comprar terrenys i preservar-los del procés "depredador" del totxo, acumula ja dos anys de retard. 

"Toca decidir si volem convertir la Costa Brava en Marbella o bé salvar-ne allò que queda", diu l'advocat de l'entitat, Eduard de Ribot. Membres de SOS COSTA BRAVA han volgut visibilitzar "el risc" que corre el litoral a la pineda de 13 hectàrees de Platja d'Aro afectada per l'ampliació de la marina. Aquí hi ha un projecte per fer-hi 270 amarradors, 340 habitatges i un hotel. 

Prou ciment, més pinedes o Conservatori del Litoral, ja!! són alguns dels cartells que membres de SOS Costa Brava han desplegat durant l'acció. L'entitat reclama que s'actuï per preservar aquells retalls de bosc verges a primera línia de mar i salvar-los de "l'especulació urbanística". 

A Platja d'Aro, critiquen que si acaba tirant endavant l'ampliació de la marina és perdrà "un dels pulmons" no només del municipi, sinó també de la Costa Brava. L'advocat de la plataforma, que recorda que ja han presentat al·legacions contra l'aprovació inicial del projecte, critica que "continuar construint a primera línia del litoral en plena emergència climàtica, i destruir aquells espais encara verges, és un error monumental". 

Aquí, el projecte hi preveu una marina navegable amb 270 amarradors, que s'associa a un pla urbanístic per construir-hi 340 habitatges i un hotel. Eduard de Ribot assegura que encara "s'és a temps" d'aturar-lo i subratlla que un instrument clau per fer-ho és la creació del Conservatori del Litoral. "El planejament es pot canviar en qualsevol moment, preservar aquest espai és un tema de voluntat política", afirma. 

L'entitat ha fet públic un manifest on reclama a la Generalitat que tiri endavant "sense més dilació" aquest organisme públic, que ha de comprar terrenys del litoral per preservar-los a imatge del que ja existeix a la República Francesa des dels anys 70. SOS Costa Brava recorda que ara ja fa gairebé dos anys el Parlament de Catalunya va incloure una disposició addicional a la Llei d'Ordenació i Protecció del Litoral on es comprometia a crear el Conservatori en un termini de dotze mesos. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada