dissabte, 18 de juny del 2022

Proclamen Amer territori alliberat de la República Catalana

VilaWeb

Proclamen Amer territori alliberat de la República Catalana 

Un grup d'activistes han instal·lat uns simbòlics "passos fronterers" a l'entrada del poble  

El 7 de maig es va fer una convocatòria semblant a Bàscara 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Amer (les Guilleries, la Selva, comtat de Girona) 18/06/2022.- Llegim a VilaWeb que el col·lectiu Desobediència Civil Catalunya ha fet una crida a les xarxes per alliberar el municipi d'Amer (les Guilleries, la Selva, comtat de Girona). Poble a poble, construïm la República. Fem la independència. Aquest matí, un grup d'activistes ha instal·lat uns simbòlics "passos fronterers" a les entrades del poble per aturar els vehicles que passin. A la plaça de la Vila hi han desplegat la bandera negra independentista. També es preveu que hi participin gegants i grallers, es llegeixin poemes i es faci el monòleg La bullanga de Bolonya. Després, a les 14:30h, hi haurà una botifarrada popular i unes quantes activitats. 

Per la tarda, les i els activistes han organitzat la xerrada Desobediència, el camí a la independència amb la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Dolors Feliu; Marga Borràs del Debat Constituent; Adrián Sas, independentista encausat, i Jordi Alsina, de Catalans per la Independència. 

Activistes encaputxats han llegit el manifest del balcó de la Casa de la Vila estant: "Reclamem la sobirania de la nostra terra. Comencem un període d'alliberament nacional on cada poble o ciutat es pugui autodeterminar solemnement. Fem una crida a estendre l'alliberament arreu. Aixequem la bandera de la revolta popular." 

És la segona acció d'alliberament d'un municipi català després de la de Bàscara el 7 de maig. En el municipi de l'Alt Empordà, el col·lectiu també va instal·lar uns simbòlics "passos fronterers" als accessos del poble, que després van ser retirats a petició dels Mossos.  

El col·lectiu convocant també va repartir un ban municipal d'un simbòlic Ajuntament republicà i passaports de la República Catalana. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada