dilluns, 20 de juny del 2022

Manuel Segura Barrau

Necrològica de Manuel Segura Barrau apareguda en el periòdic tolosà "Espoir" del 25 de setembre de 1977

Necrològica de Manuel Segura apareguda en el periòdic tolosà Espoir del 25 de setembre de 1977


 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 20 de juny de 1977 mor a Lunèl (Erau) l'anarquista i anarcosindicalista Manuel Segura Barrau. Havia nascut cap el 1932 

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, essent un infant, camí de l'exili, passà amb la seva família la frontera del Pirineu Oriental 

Manuel Segura Barrau: El 20 de juny de 1977 mor a Lunèl (Erau, Occitània) l'anarquista i anarcosindicalista Manuel Segura Barrau. Havia nascut cap el 1932. Era fill de Victorià Segura Ferreres, militant del Sindicat de l'Alimentació (Secció de Vins i de Licors) de Barcelona de la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT), i de Soledad Barrau Pérez.  

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, essent un infant, camí de l'exili, passà amb la seva família la frontera del Pirineu Oriental.  

Establert a Lunèl, on el seu pare treballà de viticultor i on vivien uns cosins des d'abans de la Guerra Civil, en 1948 s'afilià amb aquest a la Federació Local de la CNT-AIT en l'Exili.  

En 1956, per qüestions professionals, s'instal·là a París (Illa de França), on formà part del grup «Los de siempre», adscrit a la Federació Anarquista Ibèrica (FAI).  

Casat i amb una filla, Manuel Segura va morir el 20 de juliol de 1977 a Lunèl. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada