dijous, 16 de juny del 2022

Hi ha una petició a Change.Org per la reobertura del pas al coll de Banyuls de la Marenda que agafa força

Hi ha una petició a Change.Org per la reobertura del pas al coll de Banyuls de la Marenda que agafa força 

Ja hi ha 1676 signatures aquest dijous a les 20:00h 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Banyuls de la Marenda (Costa Vermella, Albera marítima, Rosselló, comtat de Peralada) 16/06/2022.- Hi ha una petició a Change.Org per la reobertura del pas al coll de Banyuls de la Marenda que agafa força. Ja hi ha 1676 signatures aquest dijous a les 20:00h. Se'n demanen 2500.  

Fa dos anys que el coll de Banyuls està tancat per les autoritats franceses, sense tenir en compte els perjudicis pels habitants de les dues bandes de la frontera estatal. 

[ttps://www.change.org/p/réouverture-du-col-de-banyuls?recruiter=875887272&utm_source=share_petition&utm_medium=twitter&utm_campaign=psf_combo_share_initial&utm_term=share_petition&recruited_by_id=de592be0-581a-11e8-91ce-6f6e9d8f9a2a]. 

El Col·lectiu per la reobertura del coll de Banyuls denúncia que fa dos anys que el coll de Banyuls està tancat per les autoritats franceses, sense tenir en compte els perjudicis pels habitants de les dues bandes de la frontera. No solament impedeix les activitats professionals interfrontereres, sinó que també suposa un tall violent en les relacions entre amics o famílies que viuen a les dues bandes: és una gran privació de la llibertat. Es perden els vincles entre els pobles, entre la seva gent, els clients de les nostres activitats, es perd diners, energia i un munt de temps si hem de fer tot el recorregut pel Portús o per Portbou. Molesta als habitants, els comerciants, els vinyerons, els ramaders i a mes, és arriscat en cas de foc. És per això que es demana recuperar la lliure circulació pel coll de Banyuls i l'abolició de passos tancats dintre l'espai Schengen. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada