dimarts, 28 de juny del 2022

El Departament de Salut recomana a la gent vulnerable recuperar la mascareta en interiors

El Departament de Salut recomana a la gent vulnerable recuperar la mascareta en interiors 

El pic de contagis de la nova onada de covid-19 es preveu que arribi de cara a mitjans del mes de juliol 

Aquest escenari inclou l'efecte del pont de Sant Joan 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 28/06/2022.- El Departament de Salut de la Generalitat es mostra preocupat per l'increment de casos de covid-19 que s'ha registrat les últimes setmanes al Principat de Catalunya. Si bé la gran majoria dels casos no són greus, el cert és que fa dies que ja s'ha confirmat l'acceleració dels contagis, fins al punt que el conseller del Departament, Josep Maria Argimon, recomana a la gent gran i a les persones vulnerables que recuperin l'ús de la mascareta en llocs tancats o mal ventilats. 

L'increment de contagis s'ha traduït en més tensió als centres d'atenció primària, i més ingressos hospitalaris, tot i que les unitats de crítics continuen en mínims històrics. Les subvariants BA.4 i BA.5, més contagioses, ja són majoritàries al Principat de Catalunya, però el Govern de la Generalitat no preveu recuperar restriccions i només demana utilitzar la mascareta en espais tancats o amb molta gent. 

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, i la investigadora del Biocomsc, Clara Prats, han comparegut aquesta tarda per explicar què volen dir aquestes dades de contagis. L'increment de casos s'explica, sobretot, per la irrupció de la variant BA.5 i durant la setmana es veurà l'efecte del pont de Sant Joan. 

En l'actual situació, el Departament de Salut ha demanat fer un ús "racional" dels serveis sanitaris i no anar al CAP si no hi ha simptomatologia greu o s'és una persona vulnerable. "Si podem fer uns dies de repòs a casa, no cal anar al CAP", ha dit la secretària de Salut Pública. 

Prats ha explicat que el pic, en l'escenari més probable, arribaria entre la segona o tercera setmana de juliol i el pic d'incidència a 14 dies arribaria a la segona meitat de juliol. Aquest escenari inclou l'efecte del pont de Sant Joan. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada