dissabte, 4 de juny del 2022

Crit d’auxili en l’Escola Pericot de Girona pel pati sense ombra Asseguts a terra, mestres i alumnes de l’escola formen un SOS sota el sol i reivindiquen “alguna ombra”

Crit d'auxili en l'Escola Pericot de Girona pel pati sense ombra Asseguts a terra, mestres i alumnes de l'escola formen un SOS sota el sol i reivindiquen "alguna ombra" 

Les famílies es presenten amb paraigües i para-sols i volen una solució 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 04/06/2022.- Llegim al diari El Punt Avui que l'alumnat, les i els docents i les famílies de l'escola pública Pericot de Girona van denunciar ahir amb una acció reivindicativa que no tenen ombra al pati. Farts que l'Ajuntament i la Generalitat no els donin una solució, ahir les i els mestres i les i els escolars --n'hi ha 450 al Pericot-- van formar les lletres de SOS, assegudes i asseguts a terra. 

La protesta va tenir el suport del claustre del centre, l'Associació de Famílies (AFA) i els mateix alumnat. Enmig de la protesta, sota un sol que estabornia, les i els menors cridaven "Tenim calor" o "Volem una piscina". Poc abans que acabés la jornada de la tarda, les i els mestres i les i els alumnes van fer el missatge reivindicatiu, i tot seguit pares i mares van entrar al pati a recollir la mainada amb para-sols i paraigües. Un dron prenia imatges de la protesta. 

L'AFA explica que la pista del pati és molt gran i no hi ha cap ombra ni cap racó per arrecerar-se. "És el pati de primer a sisè i hi fa molta calor", diu la presidenta, Anna Crous.  

L'escola es va inaugurar el setembre del 2013 i el Consistori hauria dit a l'AMPA que no és una reforma urgent. 

L'AFA ha presentat, fins i tot, un projecte de l'arquitecta paisatgística Inara Hasanova per naturalitzar l'espai. Però afirmen que, entre el Consistori i la Generalitat, no n'han tret l'aigua clara. Ja fa cinc anys, afirmen. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada