divendres, 27 de maig del 2022

Vicente Martínez Robles

Necrològia de Vicente Martínez Robles apareguda en el periòdic tolosà "Espoir" del 25 de gener de 1976

Necrològia de Vicente Martínez Robles apareguda en el periòdic tolosà Espoir del 25 de gener de 1976


 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 27 de maig de 1905 neix a Águilas (Alto Gudalentín) l'anarcosindicalista Vicente Martínez Robles 

Militant de la CNT-AIT, en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració de la Platja d'Argelers de la Marenda (Costa Vermella, Rosselló), dels establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier. Quan esclatà la Segona Guerra Mundial interimperialista va ser enrolat en una Companyia de Treballadors Estrangers 

Vicente Martínez Robles: El 27 de maig de 1905 neix a Águilas (Alto Gudalentín, Múrcia) l'anarcosindicalista Vicente Martínez Robles. El seu pare es deia Juan Martínez Calvo i la seva mare, Francisca Robles Rodríguez.  

Milità en el Sindicat de la Construcció del barri de Sant Andreu de Barcelona de la Confederació Nacional del Treball (CNT).  

Quan el cop militar feixista de juliol de 1936, s'enrolà com a milicià en la «Columna Durruti» i lluità al front d'Aragó. 

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració de la Platja d'Argelers de la Marenda (Costa Vermella, rosselló), dels establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier. Quan esclatà la Segona Guerra Mundial interimperialista va ser enrolat en una Companyia de Treballadors Estrangers (CTE). 

Després del conflicte bèl·lic, visqué a Saint-Martin-d'Hères (Isèra, Delfinat, Ôvèrgne-Rôno-Arpes, Arpitània), treballà fins a la seva jubilació a la fàbrica de carbur de Gavet (Livet-et-Gavet, Delfinat, Arpitània) i milità en la Federació Local de Grenoble (Isèra, Delfinat, Ôvèrgne-Rôno-Arpes, Arpitània) de la CNT-AIT en l'Exili. La seva  companya fou Antonia López Mateo.  

Vicente Martínez Robles va morir el 8 d'octubre de 1975 al Centre Hospitalari Universitari de La Tronche (Isèra, Delfinat, Ôvèrgne-Rôno-Arpes, Arpitània). 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada